Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Unieke beelden: het emotionele, laatste doelpunt van Vertonghen voor Ajax

De toekomst van Jan Vertonghen houdt nog altijd de gemoederen bezig. Vroeg of laat moet er een knoop worden doorgehakt, al lijkt de kans op een terugkeer naar Amsterdam helaas maar klein. Desondanks pakken we het emotionele, laatste Ajaxdoelpunt van Vertonghen er nog eens bij.

29 juli 2020 - 11:14

De reden dat Vertonghens toekomst de gemoederen bezighoudt, heeft natuurlijk veel te maken met het verleden van SuperJan. Een groot deel van dat verleden ligt bij Ajax, in Amsterdam, en daarom hopen we allemaal dat een onderdeeltje van zijn toekomst ook in de Johan Cruijff Arena ligt.

Het is lastig inschatten of de 33-jarige verdediger nog een tussenstop maakt in Amsterdam. We hopen het al langere tijd van harte, maar veel meer dan duimen of een screenshotje maken, zit er helaas niet in. Aan de andere kant: als alle beetjes helpen...

Hoe dan ook, voor de unieke beelden van vandaag gaan we terug naar Vitesse-uit. Het laatste potje van seizoen 2011/2012. De Ajacieden waren midweeks kampioen geworden en stonden in Arnhem met champagnebenen op het veld, maar Vitesse wist niet te profiteren van die brakheid.

Zo kon het gebeuren dat Ajax in de tweede helft meer en meer ontwaakte, waarna het nog maar eens een driepunter veiligstelde. En zo tikten de minuten weg... Zo'n tien minuten voor tijd kreeg Ajax een vrije trap, op het randje van de zestien. Aanvoerder Vertonghen meldde zich bij de bal. Een tikkie breed, uithalen en juichen maar!

Het was een emotioneel beladen doelpunt en niet alleen omdat Vertonghen voor de tiende (!) keer dat seizoen doel trof. Nee, het bezorgde ons tranen in de ogen omdat we allemaal wisten dat dit zijn laatste wedstrijd was voor Ajax. Als je dan op zo'n manier afscheid neemt en juicht in de hoek van het uitvak dat je eens te meer in de armen sluit, kan het gewoon niet mooier. Subliem!

Laten we de beelden van Ventos nog eens bekijken en terugdenken aan mooie tijden!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >