Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Unieke beelden: heerlijke kampioensrit Ajacieden na vierde schaal op rij

Een salonremise op bezoek bij Heracles (1-1) was in seizoen 2013/2014 genoeg om 'vier op een rij' te voltooien. Kampioenenmaker Frank de Boer flikte het weer en dus konden de Ajacieden een feestje vieren in de kampioensbus vanuit Almelo naar Amsterdam.

15 juli 2020 - 11:18

Nee, het voetbal was niet sprankelend, maar toch werd er 'gewoon' weer een kampioenschap gevierd in 2014. De vierde op rij wel te verstaan, dus er kon een potje kwartet gespeeld gaan worden met kampioensschalen. 

Maar eerst moest de vers veroverde schaal mee naar Amsterdam en dat gebeurde in een kampioensdubbeldekker. Daarin werd het feestje gevierd richting hoofdstad, want naast de toen nog Amsterdam Arena stond het kampioenspodium al klaar met dui-zen-den supporters die wel zin hadden in wéér een feestje.

Op weg naar Amsterdam zien we nog eens hoe de schaal bij Davy Klaassen op schoot ligt en hoe hij een vers pilsje drinkt vanaf het zilverwaar. "Er waren geen andere schalen aan boord, dus ja," stelt de middenvelder. Een paar stoelen verderop is Ricardo van Rhijn zijn stem al half kwijt, terwijl de bus onder bruggen doorrijdt waarop supporters met fakkels staan te zwaaien.

Ook de trainer komt natuurlijk aan het woord, terwijl hij de schaal klemvast heeft. "Ik ben inmiddels wel wat gewend. Oh, als een speler de schaal even wil vasthouden mag dat, maar ik hou 'm wel goed in de gaten." Verderop probeert assistent-trainer Dennis Bergkamp een verhaal te houden in de microfoon, maar zijn medepassagiers verzieken plagerig de boel.

"Waar is het respect," verzucht Bergkamp, terwijl Kenneth Vermeer en Stefano Denswil de heupen losgooien als er eindelijk een liedje opstaat dat ze kunnen waarderen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >