Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Unieke beelden: Frenkie kopt over met kale man en De Ligt wordt niet herkend

Er waren tijden dat Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt in Amsterdam nog ‘gewoon’ over straat konden. Nog voor de hele hype op gang kwam, kreeg het duo in het televisieprogramma 'Tiki Taka Touzani' te maken met enkele challenges. En leverde vermakelijke beelden op!

28 juli 2020 - 15:48

Een beetje voetbalkenner weet precies over wie je het hebt als je de namen Frenkie en De Ligt laat vallen. De twee maakten indruk gedurende Ajax’ sprookjesseizoen en dwongen zo transfers naar Europese grootmachten af. Vrijwel heel voetballend Europa weet inmiddels wie het duo is.

Maar er waren ook tijden dat Frenkie en De Ligt helemaal niet zo bekend waren. In 2017 bijvoorbeeld, toen ze meededen aan het RTL-programma 'Tiki Taka Touzani'. Het duo speelt daarin een spelletje kop of munt, waarna wordt bepaald wie een zogenaamde challenge moet doen. Frenkie is uiteindelijk twee keer de winnaar.

Voor de eerste challenge is het de bedoeling dat hij een kale man vindt om een balletje mee over te koppen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Zijn eerste poging mislukt dan ook. “Nee man, we hebben haast,” zegt de voorbijganger, die niet weet dat Frenkie twee jaar later voor zo’n 80 miljoen euro vertrekt naar FC Barcelona.

Voor de tweede opdracht gaat Frenkie op zoek naar iemand die De Ligt niet zal herkennen. En die vindt hij sneller dan gedacht! De vrouw heeft werkelijk geen idee tegenover wie ze staat. Om het goed te maken, kust ze het hoofd van Matthijs.

Onderzoek moet nog uitwijzen of dat invloed heeft gehad op zijn reeks rake kopballen die daarop volgde.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >