Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Unieke beelden: Ajacieden gaan los in kleedkamer na behalen derde ster

Van video’s rondom het dertigste landskampioenschap krijgen we simpelweg nooit genoeg! Daarom gaan we ook deze keer weer terug naar die magische 15 mei in 2011. We nemen middels unieke beelden een kijkje in de kleedkamer, waar na de overwinning op FC Twente flink feest wordt gevierd door de Ajacieden. Kijk je mee?

08 juli 2020 - 09:02

We kunnen niet vaak genoeg benadrukken hoe fijn het behalen van het dertigste kampioenschap was. Je voelde aan alles dat het die dag ging gebeuren. Na zeven lange jaren te hebben gewacht, was de derde ster dan eindelijk daar. De ontlading na het laatste fluitsignaal is iets om nooit te vergeten.

Nadat derde ster held Siem de Jong zijn tweede van de middag achter de Twentse doelman had gewerkt, kon het volksfeest beginnen. Spelers vlogen elkaar in de armen en de supporters op de tribune schreeuwden hun kelen schor uit pure blijdschap. De sfeer in de toen nog Amsterdam Arena was werkelijk waar fantastisch. Kippenvel, en zo.

Er werden nog flink wat feestjes na afloop van de wedstrijd gehouden. Uiteraard op het veld waar de inmiddels gedeukte kampioensschaal werd uitgereikt, maar natuurlijk ook tijdens de huldiging op het Museumplein. In de kleedkamer vloeiden de champagne en het bier eveneens rijkelijk.

We zien op de beelden hierboven hoe Frank de Boer wordt getrakteerd op een warm kampioensbad, hoe Eyong Enoh weer eens zingt over rood-witte ‘zware’, hoe Jan Vertonghen probeert zijn in champagne verzopen videocamera aan de praat te krijgen en hoe Maarten Stekelenburg tot drie keer een poging doet om een interview af te kappen.

Kortom, heerlijke beelden om nog eens terug te kijken!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >