Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax ontvangt zeker niet de hoofdprijs voor Veltman

We hadden met z'n allen ook niet raar staan opkijken als Joël Veltman twee jaar geleden al was vertrokken. Maar gelukkig bleef de Ajacied nog eventjes en maakte hij onderdeel uit van de ploeg die in 2018/2019 geschiedenis schreef. Het levert Ajax alleen geen enorme transfersom op.

30 juli 2020 - 09:55
veltmanhoofdprijscar
Hier zien we nog jonge koppies, straks zien we Veltman met nummer 34. © Pro Shots

Veltman had ook zomer in 2017 of 2018 al kunnen vertrekken, maar dat gebeurde niet. En er kwam ook nog wel eens een zware blessure tussendoor, aan de knie. Alleen in de laatste krap drie jaar ging de verdediger twee keer onder het mes. Dus bleef hij. En kwam-ie weer terug op niveau.

Erik ten Hag vond Veltman in de zomer van 2019 te belangrijk voor de selectie om te laten gaan, waarop Ajax besloot om zijn aflopende contract te verlengen. Wie weet bleek het gelijk van de trainer wel toen Veltman geblesseerd raakte en Ajax prompt begon te zwalken.

Hoe dan ook, met een kind van de club kun je goede afspraken maken. Veltman is altijd goed geweest voor Ajax, Ajax is altijd goed geweest voor Veltman. En ga je na 246 wedstrijden voor de club moeilijk doen ondanks een doorlopend contract? Nee, natuurlijk niet.

Op basis van die gedachte valt een transfersom van 1 miljoen euro prima te verklaren. Want dat is het bedrag dat de ronde doet in diverse Engelse publicaties. Meedenken, iets gunnen. Of heeft Ajax omgekeerd toch nog een oogje op Alireza Jahanbakhsh, de vleugelspits van Brighton & Hove Albion FC?

Dat laatste is uiteraard speculeren, maar laten we de mooie stap van Veltman voorop blijven zetten. Het behoeft geen uitleg dat de voetballer een echte Ajacied is en blijft, anders dien je een club geen negentien jaar. Anders kies je niet voor rugnummer 34 bij je nieuwe club.

“Iedereen weet wat er met Abdelhak Nouri is gebeurd. Hij is een fantastische voetballer en ook een fantastisch mens. Buiten het veld was hij met iedereen bevriend,” spreekt Veltman nog maar eens mooie woorden. “Daarom heb ik voor rugnummer 34 gekozen. Ik weet dat hij trots op mij is nu ik in de Premier League ga spelen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >