Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax heeft beet en legt talent Kudus voor vijf jaar vast

Dingen kunnen soms snel gaan en dat geldt zeker voor de stroomversnelling waarin de transfer van Mohammed Kudus terecht kwam. Het negentienjarige talent uit Ghana komt over van FC Nordsjaelland en tekent een contract voor vijf jaar in de Johan Cruijff Arena.

15 juli 2020 - 16:29
2020-07-16-contract-Mohammed-Kudus-005
Welkom bij Ajax, Mohammed! © Ajax Images

De jongeling is de achtste Ghanees die minuten kan gaan maken in het eerste elftal van Ajax. Stanley Aborah, Samuel Kuffour, Emmanuel Boakye, Kofi Mensah, Anthony Obodai, Kwame Quansah en de helaas veel te vroeg overleden Abubakari Yakubu gingen hem daarin - met wisselend succes - voor.

Kudus maakte behoorlijk indruk in de Deense Superliga, waar hij sinds januari 2018 actief was voor Nordsjaelland. Het talent speelde daarvoor enkele jaren bij de Right to Dream Academy in zijn thuisland Ghana. Tot dusver kwam Kudus tot 57 officiële wedstrijden voor de Deense topclub, waarin hij veertien keer het net vond.

De voetballer valt vooral op door zijn enorm stevige bovenbenen, zijn fysiek en drang om af te jagen. Verder is hij multifunctioneel inzetbaar, op zowel het middenveld als voorin. Kudus kan op de nummer tien positie spelen, maar ook de flanken zijn voor hem niet onbekend. Bij Nordsjaelland heeft de dribbelaar een vrije rol, maar zal tijd nodig hebben om zich aan te passen in Amsterdam.

Ajax tast redelijk diep in de buidel voor Kudus en maakt zo’n negen miljoen euro over aan Nordsjaelland. Marc Overmars zou concurrentie hebben gehad van Borussia Dortmund, Borussia Mönchengladbach, Everton, Liverpool, Manchester United en Tottenham Hotspur. Maar ja, die lijstjes zijn er vrijwel altijd.

We zijn in elk geval reuze benieuwd!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >