Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax boert goed met verkoop van Botman aan Lille OSC

Als een speler vertrekt die nooit het eerste elftal heeft gehaald, ben je allang blij als je er iets aan overhoudt. Nou, bij Ajax gelden tegenwoordig heel andere wetten. Sven Botman staat op het punt om te tekenen bij Lille OSC en hier staat een beloning van dik 8 miljoen euro tegenover.

03 juli 2020 - 19:44
botmanlevertgeldopcar
Botman heeft vaker tegen dan met Ajax gespeeld! © Pro Shots

Er werd dik een week geleden al melding gemaakt van de interesse van de Franse club in Botman en het is opnieuw De Telegraaf dat nu details openbaart. Die details liegen er niet om. Ajax houdt een leuk zakcentje over aan het vertrek van het product uit de eigen jeugd.

Botman werd vorig seizoen verhuurd aan sc Heerenveen en maakte zo'n goede ontwikkeling door dat hij deze zomer werd teruggeroepen naar Amsterdam, maar of het genoeg zou zijn geweest om een basisplaats te veroveren? Dat is eerlijk gezegd ook nog maar de vraag.

In feite is er sprake van win-win-win. Ajax incasseert na een geslaagd tegenvoorstel van Marc Overmars extra miljoenen, Botman blij en Lille blij. Wie weet biedt het vertrek van Botman voor deze hoofdprijs ook wel ruimte om één en ander te investeren in de selectie, want achterin begint de spoeling toch wel wat dun te worden.

Tuurlijk, er staan momenteel nog genoeg verdedigers onder contact, maar toch... De twintigjarige en 1.93 meter lange Botman gaat ondanks zijn 'terugkeer' en contractverlenging weg, Joël Veltman staat op de nominatie om te vertrekken en het is ook nog maar zeer de vraag of Nico Tagliafico volgend seizoen het Ajaxshirt draagt.

Botman draagt sowieso niet het Ajaxshirt, maar het tricot van Lille. De Fransen waren vorig seizoen nog tegenstander van Ajax in de groepsfase van de Champions League. Er werd thuis met 3-0 gezegevierd, terwijl uit met 0-2 werd gewonnen. Volgend seizoen komt Lille uit in de Europa League.

Naar alle waarschijnlijkheid dus met Botman.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >