Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Stekelenburg keert voor één jaar terug op het oude nest

Ajax heeft de volgende aanwinst voor het nieuwe seizoen al binnen. Maarten Stekelenburg (37) zette maandagmiddag zijn krabbel onder een contract voor één jaar en keert dus na negen jaar afwezigheid weer terug in Amsterdam. De goalie komt transfervrij over van Everton, waar hij al lange tijd geen minuten meer maakte.

22 juni 2020 - 15:26
Copyright-ProShots-402823-1
Stekelenburg werd met Ajax drie keer landskampioen. © Pro Shots

Stekelenburg is geen onbekende van Ajax. Verre van zelfs. De keeper kwam binnen als dertien jarig jochie, doorliep de jeugdopleiding en groeide vervolgens uit tot eerste doelman. In de periode van 2002 tot en met 2011 stond hij onder de lat bij het eerste elftal.

‘Steek’ vierde flink wat successen in Amsterdam. Hij werd met Ajax drie keer landskampioen, waaronder op de magische 15 mei. Daarnaast veroverde hij met de club drie KNVB-bekers en vier Johan Cruijffschalen. In de zomer van 2011 vond Stekelenburg het na negen jaar in Amsterdam wel welletjes en vertrok hij naar AS Roma.

Het Italiaanse avontuur liep niet echt uit op een groot succes en dus besloot Stekelenburg na twee jaar om zijn geluk bij Fulham te beproeven. Na wederom een teleurstellende periode kwam hij nog uit voor AS Monaco en Southampton. De afgelopen vier seizoenen stond de goalie onder contract bij Everton.

En nu is Stekelenburg dus weer terug op het oude vertrouwde nest. De keeper tekent een contract voor één seizoen en is in principe gehaald als tweede doelman, zo maken we op uit de woorden van Marc Overmars. “Stekelenburg is niet alleen een bekende naam, maar ook een keeper die we hier goed kunnen gebruiken, want Bruno Varela is terug naar Portugal.”

“Wij hebben veel vertrouwen in hem. Maarten weet door de gesprekken die we voerden waar hij aan toe is en wordt vanaf augustus een van de drie keepers in de A-selectie. Ik denk dat hij kwaliteit toevoegt op het veld en gezien zijn leeftijd en ervaring ook gaat zorgen voor een nog betere balans in onze selectie.”

Ook Stekelenburg zelf is in zijn nopjes met de terugkeer naar Ajax. “Uiteraard ben ik heel erg blij dat ik kan terugkeren bij Ajax, de club waar het voor mij allemaal is begonnen. Ik wilde dit jaar terug naar Nederland en ik hoopte daarbij eigenlijk maar op één club. Na goede gesprekken met Overmars en Erik ten Hag was het voor mij daarom snel duidelijk.”

De komst van Stekelenburg heeft overigens wel gevolgen voor Dominik Kotarski. Het is volgens Overmars de bedoeling dat de Kroaat wordt verhuurd aan een club op het hoogste niveau, zodat hij daar ervaring op kan doen en als een completere doelman kan terugkeren bij Ajax.

https://twitter.com/AFCAjax/status/1275050720492953603

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >