Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Manchester United geeft Van de Beek stof tot nadenken

Donny van de Beek heeft een contract tot de zomer van 2022 bij Ajax, maar de kans dat hij volgend seizoen elders speelt is zoals iedereen weet levensgroot. Het verhaal Real Madrid is wel bekend, maar Manchester United is ook weer op de lijn gekomen.

07 juni 2020 - 08:13
van-de-beek-12004
Van de Beek, afgelopen seizoen in het uitvak tijdens Sparta-uit. © De Brouwer

Dit maken we op uit berichtgeving van De Telegraaf. De wakkere krant meldt dat de Engelse topclub serieuze plannen heeft om Van de Beek voor de neus van Real Madrid weg te grissen en zich ondertussen heeft gemeld bij Ajax.

Het was het afgelopen seizoen Real-voor en Real-na. De toptransfer leek een zekerheidje, maar toen kwam de uitbraak van corona en dat zou de overgang van de Ajacied naar La Liga plots ietwat onzeker maken. Of in elk geval vertragen. "In die ruimte hoopt Manchester United te duiken. De Engelsen informeerden afgelopen week naar Van de Beek", schrijft De Telegraaf.

De krant weet ook dat Van de Beek zijn woord al gaf aan Real Madrid, maar het moet blijken of hij zich aan zijn woord wil houden en toch ook vooral hoe lang Real wacht met duidelijkheid geven. Duidelijkheid die Van de Beek – en Ajax – ook graag willen.

Dus ja, wat wil Van de Beek zelf? Zijn zinnen waren gezet op een nabije toekomst in de Spaanse hoofdstad, maar als Manchester United doortastend handelt en de juiste voorwaarden schept, dan is nog maar de vraag waar het op uitdraait.

De lijntjes tussen United en Ajax zijn kort. Algemeen directeur Edwin van der Sar is gezien zijn verleden bij de Mancunians goed met United-eigenaar Ed Woodward. Daarbij wil Ajax ook de ruimte hebben om een vervanger aan te trekken voor Van de Beek. Om die reden is het snel krijgen van duidelijkheid voor alle partijen prettig.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >