Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax zoekt en vindt stabiliteit met nieuw contract Van der Gaag

Het eerste seizoen Jong Ajax smaakt naar meer, zowel voor club als trainer. Het bevalt blijkbaar zelfs zo goed dat het contract van Mitchell van der Gaag nu al is verlengd. De trainer van de beloften ligt voortaan tot de zomer van 2023 vast bij de club en dat is een goede zaak.

05 juni 2020 - 12:23
gaagblijftlangercar
Jong Ajax slaat met Van der Gaag een traject in voor de lange termijn.

Het eindigde bij NAC Breda in mineur, maar Marc Overmars lijkt er zeer verstandig aan te hebben gedaan Van der Gaag daarna op te pikken. De trainer staat goed te boek en kan mooi een helpende hand bieden bij Ajaxtalenten die al te groot zijn voor het servet (jeugd), maar nog te klein voor het tafellaken (eerste elftal).

De 48-jarige Van der Gaag was als trainer actief in Portugal en Cyprus voordat hij terugkeerde naar de Nederlandse velden. Hij zat in de dug-out van FC Eindhoven en presteerde uitstekend met het kleine Excelsior, voordat bleek dat er bij NAC eigenlijk niets te winnen viel.

De vraag is of een contract tot 2023 betekent dat Van der Gaag inderdaad maar liefst vier seizoenen op rij Jong Ajax gaat doen, of dat hij op termijn doorschuift naar het eerste elftal. Zijn voorganger Michael Reiziger is tegenwoordig assistent van Erik ten Hag, terwijl kort voor het uitbreken van de coronacrisis ook Winston Bogarde werd overgeheveld naar de hoofdmacht.

Als Van der Gaag erin slaagt behalve talentenontwikkeling ook de goede prestaties van Jong Ajax door te zetten, weet je maar nooit hoe het balletje rolt. De talenten sloten het gekortwiekte seizoen af op de vierde plek, maar scoorden wel het vaakst van alle ploegen in de Keuken Kampioen Divisie.

Het is in ieder geval fijn dat de talenten zich weten verzekerd van de diensten van een vaste trainer, want er is ook een tijd geweest waarin het tweede elftal keer op keer een andere trainer kreeg. Hopelijk wordt het langer vastleggen van de trainer ook gevolgd door het verlengen van de contracten van diverse jeugdspelers, maar dat gaat nog niet zo soepel...

Wie weet volgt er later alsnog witte rook.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >