Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Huntelaar appte Stekelenburg al eens: ‘Kom gezellig terug!’

Het tijdperk Maarten Stekelenburg bij Ajax leek ten einde, maar plots was daar een persbericht van de club: de 37-jarige keeper keert terug als back-up voor de eerste man onder de lat. Dat hadden we niet meer verwacht!

23 juni 2020 - 11:33
stekelenburg-1200
Ajax voelt voor Steek als een warm (modder)bad. © Ajax Images

Steek gaf in 2018 in ons jubileummagazine nog aan dat er geen nieuw hoofdstuk Ajax zou volgen. De tweemalig Ajacied van het jaar (2007/2008 en 2010/2011) verklapte toen dat Klaas Jan Huntelaar een terugkeer wel zag zitten.

‘Kom gezellig terug,’ appte de generatiegenoot van Stekelenburg destijds, toen hij weer eens contact had met zijn oude Ajaxmaatje. De doelman liet toen vanuit Liverpool weten dat hij nog niet was te porren voor een terugkeer.

“Ze hebben met Andre Onana ook een prima keeper staan,” zei hij toen. Diezelfde Onana is er nog steeds, al is de vraag hoe lang nog. Overmars sluit een extra jaar niet uit, maar de kans dat de keeper een transfer maakt is natuurlijk ook niet ondenkbeeldig. Stekelenburg zal dan evengoed niet gezien worden als de eerste keeper.

Voor Stekelenburg voelt Ajax als thuiskomen. Dat mag als een cliché klinken, maar zo voelt de routinier dat nu eenmaal. “Ik kom dan wel uit Haarlem, maar ik ben een echte Ajaxjongen. Aan deze club heb ik alles te danken. Mijn hele carrière. Ik zie Ajax als een warm bad, als thuiskomen. Vanaf de dag dat ik wist wat een bal was, support ik Ajax. En dat zal altijd zo blijven.”

De supporters in Amsterdam zijn de keeper omgekeerd ook nog niet vergeten en lijken overwegend blij met zijn terugkeer.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >