Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Gravenberch verlengt contract tot zomer van 2023!

Het was lang wachten op de krabbel van Ryan Gravenberch, maar de inkt is droog hoor! Witte rook en alles! De inmiddels achttienjarige middenvelder krabbelde zijn naam onder een contract tot de zomer van 2023.

11 juni 2020 - 10:00
Gravenberch-12003
Het duurde even, maar de krabbel van Gravenberch staat onder een nieuw contract! © Ajax Images

Het was een flinke poos soebatten voor Gravenberch en zijn entourage (lees: zaakwaarnemer Mino Raiola) eruit waren met Ajax, maar eindelijk oh eindelijk, de kogel is door de kerk. Het nieuwe contract (het oude liep tot zomer 2021) is getekend.

De jongeling en zijn zaakwaarnemer wilde een duidelijk plan van Ajax zien en een handtekening was derhalve geen formaliteit. Er werd ook geschermd met interesse van buitenlandse clubs.

Zo ver kwam het niet. Het is nu vooral aan Gravenberch zelf om een goed plan te hebben en zich in de basis van het elftal van Erik ten Hag te voetballen. Het talent is er bij de geboren Amsterdammer, maar dat hij nog veel stappen moet maken is ook duidelijk. En waar kun je dat beter doen dan bij Ajax? Nou, precies!

Gravenberch kwam afgelopen seizoen tot negen wedstrijden in de eredivisie, waarin hij tweemaal trefzeker was. Die speelminuten dankte hij aan zijn goede spel bij Jong Ajax, want in de Keuken Kampioen Divisie speelde hij zeventien duels, waarin hij zes keer doel trof. Hij werd uitgeroepen tot het beste talent van de eerste periode en kreeg daarvoor het Bronzen Schild. 

De tiener maakte als invaller zijn debuut in het eerste elftal van Ajax, toen op bezoek bij PSV pijnlijk met 3-0 werd verloren. Het gaf zijn invalbeurt als jongste Ajaxdebutant ooit weinig glans. Hij was toen precies 16 jaar en 130 dagen jong.

Gravenberch was niet de enige die de pen ter hand nam, want Liam van Gelderen bereikte een dag eerder al overeenstemming over de verlenging van zijn contract. Dat liep tot en met 30 juni 2020. De nieuwe verbintenis van de negentienjarige verdediger loopt tot en met 30 juni 2023. 

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >