Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Fijne beelden: extatische sfeer in Arena na bereiken Champions League in 2010

Was het voor Ajax - Dinamo Kiev in 2010 ooit een groter feest in de toen nog Amsterdam Arena? Volgens sommigen was deze extatische avond een soort van ommekeer, qua atmosfeer in het stadion. De Arena kon dus wél kolken. En hoe. Allemachtig! We nemen je mee terug naar woensdagavond 25 augustus 2010.

18 juni 2020 - 09:26

Het was een avond waarop het moest gebeuren. Na een 1-1-gelijkspel in Kiev was duidelijk hoe de vlag erbij hing en wat er nodig was om de groepsfase van Champions League te halen. De supporters op de tribunes lieten ruim voor de aftrap voelen hoe vurig ze verlangden naar een rentree op het allerhoogste podium. De laatste keer dateerde immers al van seizoen 2005/2006. Het werd wel weer tijd, nietwaar?!

"Laat het vanavond gebeuren", klonk het snoeihard door de speakers in de Arena. Het nummer van De Dijk paste goed bij deze avond en was niet aan dovemansoren gericht. De sfeer in de Arena was zinderend. Het verlangen groot. De sfeeracties brachten een heerlijke atmosfeer in het stadion en toen de hymne van de Champions League klonk, ging het helemaal goed los. 

Er werd tot deze wedstrijd nog wel eens beweerd dat de Arena niet kon kolken, maar deze avond bracht daar definitief verandering in. En dat had mede met het resultaat te maken. Luis Suarez liet de toch al uitzinnige Arena exploderen door vlak voor rust de 1-0 achter doelman Maxym Koval te schieten. Uit een onwijs lastige hoek mikte de aanvoerder van Ajax raak. Een orkaan van vreugde barstte los.

Vervolgens bleef het nog lang spannend... Heel lang, tot Mounir El Hamdaoui tot opluchting van alles en iedereen de 2-0 tegen het net schoof op aangeven van Miralem Sulejmani. De klus van spelers en supporters leek geklaard. De wisselwerking was fantastisch, daar kon de late rake penalty van Shevchenko (2-1) niks meer aan veranderen, mede omdat het gepassioneerde publiek de ploeg door de lastige slotfase sleepte. En omdat Maarten Stekelenburg een prima pot keepte.

De ontlading na het laatste fluitsignaal van Alberto Undiano was krankzinnig. Trainer Martin Jol zou het publiek nog via een microfoon bedanken voor de onvoorwaardelijke steun, terwijl een aantal spelers zich nog liet zien vanaf het parkeerdek van de Arena. Daar werden ze toegezongen door de supporters die zich daar hadden verzameld om een spontane afterparty te beleven.

Heerlijk.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >