Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ambitieuze Álvarez ziet geen excuses meer voor volgend seizoen

Edson Álvarez kende een moeilijk en turbulent debuutseizoen in Amsterdam. De Mexicaan schoot uit de startblokken bij Ajax, maar viel vervolgens – mede door privéproblemen – ver terug. Nu hij helemaal is gewend aan zijn nieuwe omgeving, ziet de verdediger geen excuses meer voor volgend seizoen.

29 juni 2020 - 10:28

Er hing aan Álvarez een prijskaartje van liefst 15 miljoen euro. En bij hoge transfersommen horen nu eenmaal ook hoge verwachtingen. De Mexicaan leek die verwachtingen aan het begin van het seizoen ook waar te gaan maken, want zowel tegen Apoel Nicosia (2-0) als OSC Lille (3-0) wist hij een belangrijk doelpunt te maken.

Toch wist Álvarez zijn goede start in Amsterdam geen vervolg te geven. “Toen ik binnenkwam bij Ajax voelde ik me goed en kon ik makkelijk mee met het ritme van de groep. Maar daarna werden er beslissingen genomen die niet goed bij me pasten en voetbalde ik niet meer. Daardoor verloor ik het ritme,” legt de verdediger uit aan het eigen clubkanaal.

De slechtere periode van Álvarez was onder andere het gevolg van de moeilijke privésituatie waarin hij verkeerde. De Mexicaan moest zijn vriendin en pasgeboren dochtertje een tijdje missen door allerlei ingewikkelde Nederlandse regels. “Het probleem met mijn familie heeft ook veel invloed gehad, maar ik ben nu weer heel gelukkig en heb veel nieuwe energie.”

Ondanks dat Álvarez zijn eerste seizoen in Amsterdam vooral doorbracht als bankzitter, wil hij niet te veel achterom kijken. “Het eerste jaar is altijd lastig voor nieuwe spelers. Het is een jaar van aanpassen. Ik neem afstand van de slechte dingen, wil ervan leren en vooruit kijken. Komend jaar is er geen excuus, dan moet alles goed gaan.”

Aan ambitie is er bij Álvarez in ieder geval geen gebrek. De Mexicaan stelt dat hij wil spelen volgend seizoen, alle wedstrijden om precies te zijn. “Ik wil dat het het beste seizoen van Ajax wordt. Ik weet dat ik veel meer kan laten zien. Ik wil de mensen geven wat ze van me verwachten. Dat is mijn doel.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >