Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen haalt met terugkeer Van der Gragt grote vis binnen

Stefanie van der Gragt keert komend seizoen terug op het oude nest. De verdedigster speelde in het seizoen 2017/2018 al een jaar bij Ajax Vrouwen, om vervolgens naar FC Barcelona te vertrekken. Van der Gragt boekte in de tussentijd zowel nationale als internationale successen, dus van een grote transfer mag best worden gesproken.

12 juni 2020 - 11:19
2018-04-24-PSV-vr-Ajax-vr-0083
Van der Gragt won al eens de dubbel met Ajax Vrouwen. © Ajax Images

Van der Gragt ruilde al eens eerder een topclub in voor Ajax Vrouwen. De verdedigster kwam in de zomer van 2017 over van Bayern München, om vervolgens één seizoen in Amsterdam te voetballen. De Oranjeleeuwin kwam toen bij Ajax binnen als vers winnares van het Europees Kampioenschap en voor vrouwen.

In het seizoen 2017/2018 speelde Van der Gragt 27 wedstrijden voor Ajax Vrouwen, waarin ze vier keer doeltreffend was. Onder leiding van Benno Nihom werd ook nog eens de dubbel gewonnen. Met deze mooie prestaties dwong ze een transfer af naar FC Barcelona, waar ze samen zou gaan spelen met haar Oranje-maatje Lieke Martens.

Ook in Catalonië boekte Van der Gragt – ondanks veel blessureleed – enkele mooie successen. Ze bereikte met FC Barcelona de finale van de Champions League en werd dit onafgemaakte seizoen uitgeroepen als kampioen van Spanje. Daarnaast was ze met het Nederlands vrouwenelftal in de zomer van 2018 actief op het WK, waar in de finale werd verloren van de Verenigde staten. 

Van der Gragt keert dus na twee jaar in het buitenland als een grote speelster terug in Amsterdam. “Het was na twee seizoenen in Barcelona weer tijd om terug te keren naar een mooie club in Nederland,” aldus de verdedigster voor de camera van AjaxTV. “Nu ik weer richting de Johan Cruijff Arena en de Toekomst mag rijden, voelt dat wel als thuiskomen.”

Met de terugkeer van de international wordt een grote vis binnen gehengeld. En daar mogen ze bij Ajax Vrouwen best trots op zijn. “Trots is een groot woord, maar ik vind het vooral mooi dat je ziet dat we bij Ajax goed bezig zijn en de juiste stappen nemen. Dat we Stefanie terug weten te halen, is een goede zaak,” legt Daphne Koster uit.

https://twitter.com/AjaxVrouwen/status/1271352476055330816

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >