Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax levert grootste financiële bijdrage aan solidariteit in betaald voetbal

De roep om solidariteit in het Nederlandse betaald voetbal begint eindelijk iets op te leveren. En dat is vooral dankzij Ajax, want de regerend kampioen levert verreweg de grootste bijdrage aan het solidariteitsfonds. Dit fonds is bedoeld om zoveel mogelijk clubs op de been te houden.

02 juni 2020 - 10:21
ajaxsolidaircar
Er is altijd kritiek op Ajax, maar nu vult de club alle opgehouden handjes. © Pro Shots

Iedereen die kan rekenen, kan op zijn vingers natellen dat het middenin de coronacrisis zware tijden zijn. De competitie werd gekortwiekt en het is nog maar eer de vraag wanneer de stadions weer vol met supporters stromen. Er zijn elders wat hoopvolle tekenen, maar of dit ook in Nederland iets oplevert...?

Niemand die dit nu kan voorspellen. Er valt sowieso vrij weinig te voorspellen over de toekomst, behalve dat Ajax de grootste bijdrage van allemaal zal leveren. Alles bij elkaar stort Ajax zo'n 6 miljoen euro in het fonds, waarmee het zelfs de bijdrage van de KNVB en diens sponsor ING overtreft en meer dan het dubbele bijdraagt in vergelijking met andere topclubs.

Iedereen is solidair, maar de één is wat 'solidairder' dan de ander, zou je kunnen zeggen. Want zoals zo vaak kijkt iedereen in moeilijke tijden weer eens naar Ajax. Als er een keer een wedstrijdje moet worden verzet of noem maar op, dan is het moeilijk, moeilijk. Maar nu er centjes nodig zijn, wordt er net zo goed naar Ajax gekeken.

En Ajax levert, veel meer dan de andere topclubs, dus als er volgende keer iets aan de hand is hopen we dat het stil blijft. En dat niemand achter de rug van Ajax om richting de Uefa stapt om te protesteren over doelsaldo, om maar iets te noemen. Van een kort geding over een verplaatste wedstrijd willen we ook niets meer weten.

De bijdrage van Ajax bestaat uit 3 miljoen euro aan verwachte inkomsten vanuit de Champions League, de inschrijving van Jong Ajax voor de Keuken Kampioen Divisie plus een bijdrage op basis van aanvullende Europese premies die hopelijk bij elkaar worden gevoetbald.

Clubs en KNVB hopen dat een akkoord over solidariteit als bouwsteen kan worden gebruikt om ook in politiek Den Haag een reddingsplan te realiseren. De voetbalbond trekt deze week met een reddingsplan richting Binnenhof.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >