Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax breekt in bij GSAVV Forward en steelt harten

Het is niet fijn als er wordt ‘ingebroken’ bij je voetbalvereniging, maar in het geval van GSAVV Forward uit Groningen ging het om een bezoekje van een onvervalste ‘Amsterdamse boef’ genaamd Ajax. Plots hing het nieuwe uitshirt in de bestuurskamer.

17 juni 2020 - 07:30
forward-1200
Inbreken en dan iets brengen in plaats van nemen. Ajax doet dat. © Ajax

Daar ging natuurlijk wat aan vooraf, waar je vast iets van meekreeg. Voormalige bestuursleden van de Groningse studentenvoetbalvereniging reageerden vorige week namelijk met een hoop lol op het gepresenteerde uitshirt van Ajax. Het nieuwe tricot was namelijk je reinste plagiaat, zo stelden ze in Groningen met een knipoog.

“Dat lijkt als twee druppels water op het lustrumpak dat wij twee jaar geleden lieten ontwerpen,” liet Marnix Feikens zich met gevoel voor humor ontvallen. Hij zat twee jaar geleden in het Forward-bestuur. “Je reinste plagiaat,” deden de Groningse studenten er nog een lekker schepje bovenop.

En als je kijkt naar het toenmalige lustrumpak van de studentenvoetballers, dan eh, ja, dan zie je wel gelijkenissen met het nieuwe uitshirt van Ajax. Puur toeval natuurlijk, maar het is heerlijk dat de studenten hun momentje pakten. Gelijk hebben ze, humor om te lachen!

Je kunt als Ajax zijnde dan twee dingen doen: de grap negeren of er een grap overheen gooien. Precies voor dat laatste werd gekozen en dus gingen ze vanuit de Johan Cruijff Arena op boevenpad. Niet om wat te jatten, maar juist om wat te brengen. Op naar sportpark Zenike!

Met hulp van buitenaf, zo lezen we bij RTV Noord, wist een delegatie van Ajax het clubhuis van GSAVV Forward binnen te dringen. Het nieuwe uitshirt werd – ingelijst en wel – aan de muur in de bestuurskamer opgehangen. Op de rug de naam GSAVV Forward en lustrumgetal 115.

In Groningen was men er een tikje ondersteboven van. Behalve een Ajaxshirt aan de muur waren er ook twee dozen bier achtergelaten plus vijf nieuwe ballen. En een brief van algemeen directeur Edwin van der Sar. Sar liet daarin droogjes weten dat hij maar wat had achtergelaten, omdat er niemand van het bestuur in het clubgebouw aanwezig was.

Met stomheid geslagen of niet, de actie vanuit de hoofdstad werd flink gewaardeerd! “Heel erg tof,” stelt oud-bestuurslid Marnix Feikens op de bijzondere Amsterdamse actie. “Bizar dat ze het zo aanpakken. Als je als club zo reageert op een grapje, dan ben je met recht één van de grootste clubs van Nederland.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >