Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajacieden werken zich weer in het zweet naast JC Arena!

Ineens was er beweging in de schaduw van de Johan Cruijff Arena. Op de velden aan de noordzijde van het stadion werkten diverse Ajacieden zich in het zweet. De trainingen zijn weer begonnen!

08 juni 2020 - 17:43
tagliafcio-1200
Hopelijk stoomt Tagliafico zich klaar voor nog een jaar Ajax... © Ajax Images

Tijdens de eerste trainingssessie sinds twee weken zagen we eerst Quincy Promes, Nico Tagliafico, Lisandro Martínez, Lassina Traoré en Jurriën Timber aan het werk onder de bezielende leiding van Winston Bogarde. Zij waren de eerste groep.

Er wordt uiteraard – vanwege het coronavirus – gewerkt in kleinere groepjes, al mag er al in wat grotere groepen worden getraind. De training naast het stadion had iets nostalgisch, want jaren geleden was dat de vaste trainingslocatie van Ajax 1 en kon je als supporter nog eens een blik werpen op de arbeid van je helden.

Hoe dan ook, na de eerste groep was het de beurt aan groep 2. Daarin zagen we Daley Blind, Carel Eiting, Zakaria Labyad, Noussair Mazraoui, Kik Pierie en doelman Daan Reiziger aan het werk. Laatstgenoemde mocht ook al even bij de eerste groep mee ballen.

De Ajacieden werken in drie blokken toe naar de start van het nieuwe seizoen. Tijdens blok 1 gingen de Ajacieden in groepjes van drie man op een veld aan de slag en maandag werd dus begonnen met blok 2.

Dit tweede trainingsblok loopt tot en met 12 juli, waarna de spelers begin augustus worden terugverwacht om vol gas toe te werken naar de vereiste topvorm.

Het was goed om Ziyech nog even te zien in Ajaxkleding. Hij verlaat Ajax voor Chelsea, terwijl rondom Tagliafico de laatste tijd ook genoeg te doen is. Qua geruchten dan vooral. De ene na de andere club wordt genoemd en we kunnen alleen maar afwachten of de Argentijn zichzelf klaarstoomt voor nog een seizoen in Amsterdam of dat hij een transfer maakt.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >