Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Advocaat zet legioen effe lekker op scherp met fijne Ajax-vergelijking

Ha, Dick Advocaat. Het is stiekem een mooie kerel ook. De 72-jarige trainer van Feyenoord schoof aan voor een gesprek met de eigen clubzender en zei als altijd gewoon wat hij dacht. En dat is mooi. Want kan het legioen geen voorbeeld nemen aan de supporters van Ajax?

12 juni 2020 - 06:12
advocaat-1200
Advocaat heeft zoals altijd het hart op de tong. © Pro Shots

Wat is er aan de hand? Nou, niet zo veel, maar het is gewoon te leuk om te laten liggen. Advocaat houdt een heel betoog over de huidige coronatijd waarin we leven en dat iedereen een rol heeft te spelen binnen en buiten Feyenoord om te zorgen dat de club gezond blijft.

Ook het legioen dus en precies daar wringt volgens de kleine generaal toch een beetje de voetbalschoen. En dat zegt Advocaat dan ook gewoon onomwonden. Niks politiek correct, zeggen waar het op staat.

“We hebben allemaal een rol. Ook onze supporters. Ik mag het eigenlijk niet zeggen, maar we staan nu – geloof ik – op 17.000 verkochte seizoenkaarten hè… Maar wij zeggen toch dat Feyenoord de grootste club van Nederland is? En Ajax heeft er al 30.000 verkocht, dat begrijp ik niet…”

Je ziet de presentator van dienst ietwat schaapachtig kijken. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Hij tracht de meubelen nog te redden en reageert: “Ja, maar zij (Ajax) zijn een weekje eerder begonnen,” stelt hij, in een poging de boel nog een beetje in een soort van perspectief te plaatsen.

Advocaat bitst gelijk terug op ietwat cynische, maar vooral humoristische toon: “Oh ja, dus dát is het, dus over een week staan wij ook op 30.000? Ja, nou ja, dat is tóch zo? We zijn altijd haantje de voorste, dan moeten we dat nu toch ook zijn? Het zou de club in elk geval goed helpen.”

Haha, dat is toch mooi hoor. Advocaat heeft als altijd het hart op de tong. En hij heeft ergens ook gelijk, want het legioen gaat er altijd prat op het trouwste te zijn van het land, maar vooralsnog komt dat nog niet helemaal overeen met de actuele cijfers.

Als huidige seizoenkaarthouder bij Ajax kun je tot 30 juni verlengen in de Ticketshop, door in te loggen met je Mijn Ajax-account en daarna de stappen te volgen. Het is echter nog maar zeer de vraag wanneer we weer welkom zijn op de tribunes en alle vrienden, bekenden en andere Ajacieden weer kunnen begroeten.

Ajax wil zijn supporters daarom tegemoetkomen als het achter gesloten deuren komt te voetballen. De club besloot dat seizoenkaarthouders ervoor kunnen kiezen om geld terug te krijgen voor elke wedstrijd die moet worden gemist. Het gaat per wedstrijd om 1/17e van het aankoopbedrag van je seizoenkaart.

Daarmee legt Ajax het risico van spelen zonder publiek volledig bij zichzelf neer.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >