Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van der Sar past bij uitgaande transfers Ajax geen 'coronakorting' toe

Zoals altijd weten we op voorhand nooit zo goed wat de zomer brengt voor Ajax. Lukt het door de coronacrisis om bepaalde spelers toch een jaartje langer te houden of moet er juist extra worden verkocht om de eigen rekensommetjes te laten kloppen? Hoe dan ook, korting is uit den boze.

08 mei 2020 - 10:12
geenkortingcar
Korting? Vergeet het maar! Helemaal niets uit Amsterdam! © Pro Shots

Er is al aangegeven dat verschillende clubs uit het betaald voetbal 'helemaal niets uit Amsterdam' hoeven te verwachten qua tegemoetkoming en ook geïnteresseerde partijen uit het buitenland – hoezeer de waarde van spelers ook onder druk staat – hoeven niet op een meevaller te rekenen.

“Wij gaan geen kortingstickers op onze spelers plakken. Dat kunnen clubs met belangstelling echt vergeten,” kondigt Van der Sar aan in gesprek met Reuters. “Er is eigenlijk helemaal niet zo veel veranderd. Er zijn afspraken met Onana, Tagliafico en Van de Beek en we blijven kijken of we onze spelers helpen.”

'Helpen' kan in dit geval ook betekenen dat het beter is om nog een jaartje in Amsterdam te blijven. Ja, er zijn contracten verlengd en afspraken gemaakt over transfers. Maar er is nooit iets zeker in de voetballerij en nu al helemaal niet. Grote clubs kunnen zo veel willen, maar die willen wel eens vaker iets... Het verschil tussen iets willen en iets krijgen kan een flinke smak geld zijn.

Van der Sar: “Onder meer Bayern München heeft aangegeven dat de marktwaarde van spelers omlaag gaat, maar dit wordt gezegd vanuit een bepaald belang. Zo'n club behoort tot de kopers. Ik weet niet of we transfers van 150 of zelfs 200 miljoen euro blijven zien, maar ik denk dat spelers van Ajax nog steeds veel waard zijn.”

De algemeen directeur kan zich niet voorstellen dat Ajax de komende periode wordt getroffen door een leegloop. “Er werd vorig jaar in januari ook door iedereen voorspeld dat we zeven of acht spelers zouden kwijtraken, maar we verloren slechts twee sleutelspelers.”

De eerste sleutelspeler van het huidige elftal is Ajax helaas al kwijt. Hakim Ziyech voetbalt komend seizoen voor Chelsea. Hier staat de komst van Antony tegenover. En ongetwijfeld staat er meer te gebeuren op de transfermarkt. Maar wat precies? Dat weet niemand!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >