Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Unieke beelden: stalen zenuwen bij basejumper en balbrenger Bob

Zit jij wel eens in de Johan Cruijff Arena weg te dromen terwijl je omhoog kijkt? Dat je een blik werpt op het open of gesloten dak? En dat je kijkt naar de constructie en de verscholen looppaden en trappen, hoog boven je hoofd? Dat je ook gelijk denkt: je moet geen hoogtevrees hebben als je daar staat of loopt. Ene Bob had daar in 2016 gelukkig geen last van!

12 mei 2020 - 09:32

Sterker nog, Bob stond en liep niet alleen hoog boven het veld en de tribunes, hij zou zelfs naar beneden springen. In zijn rol als basejumper, dus de man wist goed wat hij deed. Bob had die zondag 18 december 2016 een belangrijke taak. Hij zou de wedstrijdbal vanuit de nok van de toen nog Amsterdam Arena bezorgen bij arbiter Pol van Boekel, zodat Ajax en PSV konden aftrappen.

Bob liever dan wij, zeg maar. Brrr. Stalen zenuwen zijn voor zoiets wel nodig, kijk maar naar het filmpje hierboven. Boven de hoofden van 52.000 supporters klom en klauterde de basejumper met een camera op z'n helm naar zijn startpositie in de dakconstructie van het stadion.

De waaghals in kwestie raakte er niet van in de war. "In het dagelijks leven spring ik uit vliegtuigen. Het is wel spannend, want alles moet perfect gaan," zo horen we Bob zeggen, vlak voor hij naar beneden zou suizen en keurig voor de neus van de scheidsrechter uit zou komen. Bal inleveren, fijne wedstrijd wensen en hup, daar ging Bob weer!

De wedstrijd die erna zou volgen werd een ietwat pijnlijke. De uitslag werd 1-1 en Siem de Jong in PSV-shirt verzorgde de gelijkmaker. Hij pijnigde daarmee zijn oude club en de supporters op de tribunes.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >