Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Unieke beelden: Kennedy omhelst Van Basten na goal tijdens Fiorentina-uit

We zijn tussen de Koeman-boys en het sprookjesvoetbal van 2019 niet bepaald verwend met Europese glorie. Maar we hebben wel enkele mooie herinneringen overgehouden aan de vaak kansloze avonturen van Ajax. Laten we nog eens kijken naar het zondagsschot van antiheld Kennedy Bakircioglü.

26 mei 2020 - 15:42

Het zondagsschot van Kennedy werd afgevuurd op een koude donderdag, tijdens de uitwedstrijd tegen Fiorentina. Diezelfde verguisde Kennedy deed een weekje eerder nog met Jong Ajax mee tegen Jong Feyenoord en eigenlijk gaf niemand meer een stuiver voor zijn kansen.

De periode van de Zweed bij Ajax viel gewoon vies tegen en hij werd soms uitgefloten door het eigen publiek, bijvoorbeeld als de bal bij een corner weer eens amper van de grond kwam. Geen wonder dat Marco van Basten zocht naar een goed alternatief en de buitenspeler op de bank zette.

Bank. Of tribune. Nee, het verblijf van Kennedy in Amsterdam dreigde als een nachtkaars uit te gaan. Maar toen was daar die donderdag van Fiorentina-uit. Het was koud, het uitvak zat ergens weggestopt achter een heleboel prikkeldraad. En sommigen konden het maar net zien.

Het stuiteren van de bal via de onderkant van de lat leek wel een eeuwigheid te duren. Zit-ie wel of niet? Over de lijn of toch ervoor? Erover! En na een doelpunt kunnen er best eens wat gekke dingen gebeuren. Vraag dat ook maar aan net niet helemaal kale Kennedy. En Van Basten.

Om onverklaarbare redenen zette Kennedy een sprint in richting de dug-out, waar Van Basten blij stond te zijn. We kennen de toenmalig trainer niet als de meest extraverte persoon. Dat is prima uiteraard, maar Kennedy wist ondertussen ook niet meer zo goed wat hij met zijn vreugde aan moest.

Wat volgde, was misschien wel de meest ongemakkelijke omhelzing in de geschiedenis van Ajax. Het maakt nog altijd een bijzondere herinnering. Zeg je Kennedy, dan zeg je Fiorentina-uit en behalve het rake zondagsschot krijg je de emotieloze omhelzing er gratis bij. Mooi toch?!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >