Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag vindt Dest een logische keuze als Talent van het Jaar

Er gaat logischerwijs veel aandacht uit naar Hakim Ziyech die voor de derde keer op rij Ajacied van het Jaar werd. Maar vergeet niet dat ook Sergiño Dest in de prijzen is gevallen. De rechtsachter werd door de technische staf verkozen tot Talent van het Jaar. Logisch, vindt Erik ten Hag.

15 mei 2020 - 18:45
desthagtalentcar
Dest had een interview, Dest zag een prijs. Die is voor hem! © Ajax Images

De positie van rechtsback is goed vertegenwoordigd tussen de talenten van allerlei seizoenen sinds 1993/1994, toen deze titel voor het eerst werd vergeven. We komen Mario Melchiot tegen op de lange lijst, evenals Gregory van der Wiel, Ricardo van Rhijn, Noussair Mazraoui en nu dus ook Dest.

Dest neemt het stokje als winnaar van de Marco van Bastentrofee over van Mazraoui en deed dat afgelopen seizoen in feite zowel letterlijk als figuurlijk. De negentienjarige Amerikaan kreeg als rechtsachter na een goed begin van het seizoen de voorkeur en veroverde een basisplaats.

“Waarom Dest? Ik gaf hem het vertrouwen in de wedstrijd tegen PSV om de Johan Cruijffschaal. We pakten toen onze enige echte prijs van het seizoen. Sindsdien is hij als een komeet gekomen,” verklaart Ten Hag tegenover Ajax Life de keuze van de technische staf.

“Sergiño speelde vorig seizoen nog bij Jong Ajax en dit seizoen 75 procent van de wedstrijden van het eerste elftal, werd opgeroepen voor de nationale ploeg van Amerika en was actief in de Champions League,” vervolgt de trainer zijn uitleg.

Ondanks zijn puike debuutseizoen zag Dest zijn uitverkiezing zelf totaal niet aankomen. “Ik was aan het trainen en kreeg te horen dat ik een interview moest doen, maar wist niet waarvoor. Opeens zag ik de trainer met een trofee in zijn handen en die bleek voor mij te zijn!”

“Dit zegt mij in ieder geval dat ik een gewaardeerde kracht ben. Ik voel me er sowieso ontzettend door vereerd,” merkt Dest op. “Het is alleen maar een extra drive voor mij om nog verder te gaan, want ik wil nog veel meer prijzen winnen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >