Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Magallán weet nog niet wanneer, maar komt weer trainen bij Ajax

Lisandro Magallán vertelde laatst al dat hij terugkeert bij Ajax. Dit omdat Deportivo Alavés niet van plan is om de optie in zijn huurcontract te lichten. En nu is ook duidelijk dat de Argentijn daarna weer op het trainingsveld van Ajax valt te bewonderen.

11 mei 2020 - 14:01
magallantrainingcar
Wie weet waar Magallán later nog eens een krabbeltje zet. © Ajax Life

Het aantal minuten van Magallán in de eredivisie is nooit boven de 64 uitgestegen en de kans dat dit alsnog gebeurt, lijkt vrij klein. Maar de voetbalkunsten van de verdediger zijn straks wel weer te bewonderen op De Toekomst, waar de selectie zich nu en de komende tijd bezig moet houden.

Magallán zette bij Alavés zijn handtekening onder een contract voor één jaar en ook al loopt de competitie nu uit, vroeg of laat keert hij terug naar Amsterdam. “Daarna keer ik terug naar Ajax, al kan ik door de coronacrisis nog niet precies zeggen wanneer,” aldus de 26-jarige miskoop in gesprek met TNT Sports.

Verhuurde Magallán staat op het punt terug te keren bij Ajax

Het is niet leuk om iemand te omschrijven als miskoop, maar bij Magallán kunnen we natuurlijk moeilijk anders. Hij werd met veel poeha naar de Johan Cruijff Arena gelokt. Helaas leverde de investering maar weinig rendement op: een invalbeurtje hier en daar om wat minuutjes te sprokkelen.

Voordat Magallán weer voet zet op De Toekomst hervat hij de training met middenmoter Alavés. Dit vormt het laatste stadium richting de hervatting van de Primera División, al blijft onduidelijk hoe en wat een herstart precies in zijn werk gaat.

“We moeten zorgen dat we er klaar voor zijn als er weer wedstrijden gespeeld gaan worden,” deelt Magallán. “De trainer heeft ons uitgelegd dat het niet goed is om ineens van nul naar honderd te gaan. We moeten het stap voor stap benaderen.”

Het contract van Magallán bij Ajax loopt nog tot maar liefst de zomer van 2023. De kans is groot dat Ajax probeert om hem straks opnieuw elders onder te brengen, maar of dit lukt? Dat wordt afwachten geblazen.

Overigens trainen de huurlingen Sven Botman (sc Heerenveen) en Noa Lang (FC Twente) ook alweer met de Ajaxselectie mee. Hun verhuurperiode werd gekortwiekt en zit er definitief op. Dat is natuurlijk ook niet zo gek, aangezien de eredivisie definitief is gestaakt.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >