Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Graafschap vindt het onzin dat Ajax moet lappen voor andere clubs

Er staat weliswaar een punt achter de eredivisie, maar dit betekent nog niet dat alles is gezegd en gedaan. Diverse beslissingen van de KNVB krijgen een juridisch staartje, terwijl er overleg volgt over financiële compensatie. Ajax ontvangt nu steun uit onverwachte hoek: van De Graafschap.

01 mei 2020 - 10:59
graafschapajaxlappencar
Wie weet keert Ajax alsnog terug naar De Vijverberg. © Pro Shots

De grote clubs komen vrijdag weer eens (virtueel) samen om met de leiding van de Eredivisie CV te bespreken hoe een noodfonds eruit moet zien. Dit lezen we in het Algemeen Dagblad. Er wordt ingezet op het samenstellen van een 'breed pakket'. En dat is niet zonder reden.

Als er goede afspraken tussen clubs onderling kunnen worden gemaakt, kan politiek Den Haag wel eens geneigd zijn om ook een duit in het zakje te doen. Solidariteit komt nu eenmaal beter over dan elkaar de tent uitvechten, terwijl die tent toch echt al een tijdje leeg is.

Alles en iedereen gaat rollebollend met elkaar over straat, waardoor je bijna zou vergeten dat de KNVB en hoofdsponsor ING al een eerste storting in een steunfonds hebben gedaan. Ondertussen vliegen de voorstellen in het rond en de rode draad is helder: Ajax moet de portemonnee trekken.

Maar nu gebeurt er iets interessants, want blijkbaar vindt niet iedereen dat de recordkampioen het betaald voetbal in Nederland maar eventjes moet redden. Dit kunnen we opmaken uit de woorden van de voorzitter van De Graafschap in De Gelderlander.

“Waarom zou Ajax die verplichting hebben? Dat Ajax het dankzij fantastisch beleid goed voor elkaar heeft, wil toch niet zeggen dat ze andere clubs moeten helpen? Zoals ook PSV en Feyenoord niet voor de oplossing hoeven te zorgen,” aldus Martin Mos. “De enige club met een verplichting is de KNVB zelf. Als je als bond een besluit neemt met enorme impact, dan zorg je toch meteen dat je afspraken met clubs maakt?”

De Graafschap is ook nog op een ander front actief, waarbij heel langzaam het tij lijkt te keren. Niet alleen voor de 'Superboeren', maar ook voor SC Cambuur. Het gevoel begint te overheersen dat het toch wel erg sneu is dat beide clubs – de duidelijke nummers één en twee van de Keuken Kampioen Divisie – vooralsnog naast promotie hebben gegrepen.

Er worden rechtszaken aangespannen, er zijn petities gestart en voorzichtig wordt er gedraaid. Ook komt er mogelijk een ledenvergadering van de KNVB om de genomen besluiten te herroepen. De Keuken Kampioen Divisie vond het in eerste instantie niets om twee clubs kwijt te raken, al wordt hier inmiddels iets anders over gedacht.

Veel staat of valt met financiële compensatie – ook vanwege het spelen van minder wedstrijden – maar andere clubs denken nu iets verder. Aan hun eigen grotere promotiekansen volgend seizoen bijvoorbeeld... Kortom, het laatste woord is hier nog niet over gezegd!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >