Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax en spelersgroep zijn het nog niet eens over inleveren salaris

De gesprekken tussen de directie en spelersgroep over een eventuele salarisreductie willen nog niet echt vlotten. Er leeft verdeeldheid binnen de spelersraad over de manier waarop het loon moet worden ingeleverd. Een deel van de selectie is bereid om een offer te brengen, terwijl een ander deel daar niet zo veel voor voelt.

16 mei 2020 - 10:12
Copyright-ProShots-5736058
De zaakwaarnemers spelen hard spel richting Ajax. © Pro Shots

De coronacrisis zorgt ervoor dat ook Ajax wordt geraakt in de portemonnee. Door de opgebouwde buffer zijn de vooruitzichten niet direct zorgwekkend, maar ook een buffer raakt een keer op. En we weten tevens nog altijd niet wanneer de stadions weer volstromen. Offers moeten dus worden gebracht, ook door de spelersgroep.

Het tot een akkoord komen over die offers blijkt echter nog lastiger dan gedacht. Als we de woorden van Nico Tagliafico mogen geloven, zitten de directie en de selectie op één lijn wat betreft salarisreductie, maar het Algemeen Dagblad meldt dat de realiteit net even wat anders in elkaar steekt.

Wat is er aan de hand? Een deel van de spelersraad – bestaande uit Dusan Tadic, Daley Blind, Andre Onana, Klaas-Jan Huntelaar, Hakim Ziyech, Tagliafico en Joël Veltman – heeft geen bezwaar tegen het inleveren van salaris. Een ander deel van de raad staat daar echter wat onwilliger tegenover. Dit alles heeft te maken met de invloed van hun buitenlandse zaakwaarnemers.

De buitenlandse bureaus spelen volgens het AD hard spel richting Ajax. Zo willen bijvoorbeeld Tadic en Onana – op advies van hun makelaars – eerst afwachten wat de komende maanden en transferperiode brengen. Daarnaast vallen veel spelers in het hoogste salarissegment, waardoor de loonreductie kan oplopen tot maximaal twintig procent. In het geval van de Ajacieden zijn dat al snel meerdere tonnen.

Ondanks de moeizame onderhandelingen tussen de club en de spelers, wil Ajax naar buiten toe rust blijven uitstralen. Het heeft immers geen zin om elkaar publiekelijk de tent uit te vechten. In de tussentijd blijven de directie en de spelersraad in gesprek over het eventueel inleveren van salaris.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >