Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Youth League-deelname Ajax O19 afhankelijk van prestaties eerste elftal

De uitbraak van het coronavirus heeft niet alleen gevolgen voor de eredivisie, want ook in de competitie voor onder 19-elftallen moesten knopen worden doorgehakt wat betreft Europees voetbal. De jeugdploeg van AZ krijgt als nummer één van de competitie sowieso een ticket voor de Youth League, maar de deelname van Ajax O19 is volledig afhankelijk van de prestaties van het eerste elftal.

25 april 2020 - 11:46
Copyright-ProShots-7278466
Reiziger schoot zijn ploeg onlangs nog naar de kwartfinale van het toernooi. © Pro Shots

De KNVB besloot vrijdagmiddag om definitief een streep door het huidige eredivisieseizoen te zetten. Voor de onder 19-competitie heeft de voetbalbond vrijwel hetzelfde besloten als het deed voor het hoogste niveau. Dat betekent dat het seizoen niet wordt uitgespeeld en er ook geen kampioen wordt uitgeroepen. Het Europese ticket voor de zogeheten Domestic Champions Path van de Youth League gaat naar de nummer één van de huidige ranglijst. Dat is in dit geval de jeugdploeg van AZ.

Ajax O19 valt als nummer zes van de huidige ranglijst normaal gesproken buiten de boot wat betreft een Europees startbewijs, maar de ploeg van John Heitinga kan zich via een omweg alsnog plaatsen voor de Youth League. Het is dan wel afhankelijk van de prestaties van het eerste elftal. Als Ajax 1 zich plaatst voor de groepsfase van de Champions League, dan mag Ajax O19 eveneens uitkomen in de groepsfase van de Youth League.

Het eerste elftal van Ajax werd uitgeroepen tot nummer één van de eredivisie en dat leverde de ploeg in ieder geval een ticket voor de voorronde van de Champions League op. Dit ticket kan nog worden gepromoveerd tot startbewijs voor de hoofdfase van het kampioenenbal, maar dat hangt weer af van de ontwikkelingen in het gestaakte toernooi.

Het is voor Ajax O19 dus even afwachten hoe het huidige seizoen van de Champions League zich ontwikkelt. Als het toernooi niet wordt uitgespeeld, is de ploeg afhankelijk van de prestaties van Ajax 1 in de voorronde van het kampioenenbal.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >