Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Quiz

Welke twintig keepers verdedigden sinds 1980 het doel van Ajax?

Andre Onana is een gewild doelman en het is maar te hopen dat het Ajax lukt de goalie nog even in Amsterdam te houden. Het nieuws rond de Kameroener gaf ons wel een haakje voor een verse quiz: welke twintig keepers verdedigden sinds 1980 het doel van Ajax?

28 april 2020 - 11:39
Fred-Grim-1200
In 2001/2002 won Grim als eerste keeper de dubbel bij Ajax. © Pro Shots

Bij onze quizjes is het altijd zaak een fijne foto te plaatsen en voor deze kozen we voor een juichplaat van Johann Georg Friedrich Grim. De man met het gegroefde hoofd was immer de tweede man achter Edwin van der Sar, maar toen de huidig algemeen directeur naar Juventus vertrok, was Grim plots – drie seizoenen achtereen – de eerste man.

Een tweede man is belangrijk. Altijd. En Ajax had er altijd veel. Dat merk je wel als je dadelijk de namen op een rijtje ziet staan. Het is een luxe om een goede reservegoalie te hebben, maar we zijn benieuwd of jij weet welke twintig keepers sinds 1980 minuten maakten voor Ajax in de eredivisie.

In de eredivisie dus, géén andere competitie. Benjamin van Leer telt dus niet mee, want behoudens negentig minuten tegen Scheveningen in het KNVB-bekertoernooi kwam hij niet verder bij Ajax. Toch kom je nog genoeg bijzondere ballenvangers tegen.

Lukt het jou de twintig namen die we zoeken in te kloppen op het lijstje hieronder? We gokken dat je wel wat 'oh ja-momentjes' beleeft, haha!  Je krijgt slechts vijf minuten de tijd. We zijn streng dit keer. Succes!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >