Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tadic snapt er niks van: 'Waarom is de nummer één geen kampioen?'

Dusan Tadic is onaangenaam verrast door het besluit van de KNVB om geen kampioen uit te roepen. Ajax staat slechts op basis van een beter doelsaldo boven AZ, maar volgens de aanvoerder waren de regels bij de start van de competitie duidelijk. “De nummer één verdient een prijs.”

24 april 2020 - 20:19
tadicboosknvbcar
Tadic vindt dat ook in 2020 de schaal aan Ajax toebehoort. © De Brouwer

Het lijkt onwijs lastig om na 75 procent van een gespeelde competitie een kampioen aan te wijzen, zeker als de verschillen zo onwijs klein zijn, maar Tadic kent geen medelijden met AZ. Het doet hem goed dat Ajax wellicht een startbewijs krijgt voor de Champions Legue, maar verder?

Verder overheerst bij Tadic de teleurstelling. “Je wilt ieder jaar kampioen worden en Ajax staat nu ook bovenaan. Ook onder deze omstandigheden moet je tot kampioen worden uitgeroepen. Ik vind het prima dat de competitie is gestopt, maar de nummer één is de nummer één,” aldus Tadic via de telefoon tegenover Ajax Life.

“We hebben vooraf met alle clubs regels afgesproken. De regels vertellen dat het doelsaldo telt en niet het onderling resultaat. Als we onderling resultaat hadden afgesproken, was AZ de terechte kampioen. Ik had met de schaal onze supporters blij willen maken,” vervolgt de Serviër.

Als ouderwetse polderoplossing had de KNVB er ook voor kunnen kiezen om zowel Ajax als AZ de titel te gunnen. En dan was er ook vast wel een oplossing met twee kleinere schaaltjes gekomen, maar zelfs daar neemt Tadic geen genoegen mee.

“Allebei kampioen is voor mij ook geen optie, want er is een verschil gemaakt. Dat verschil is het doelsaldo. En we hebben afgesproken dat doelsaldo telt bij een gelijke stand. Dan is het voor mij heel simpel en moet Ajax tot kampioen worden uitgeroepen. Deze prijs is ons afgepakt.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >