Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tadic: 'Ik ben nog steeds de meest waardevolle speler in de eredivisie'

Dusan Tadic is – kijkend naar zijn doelpunten (11) en assists (14) – momenteel de waardevolste speler uit de eredivisie. Toch stellen veel supporters dat de captain niet in dezelfde vorm steekt als vorig seizoen. Tadic ergert zich er niet aan.

17 april 2020 - 12:51
tadic-12008
Tadic ergert zich niet aan de geluiden dat hij minder zou zijn dan afgelopen seizoen. © Pro Shots

“Zo werkt de voetballerij,” vertelt Tadic rustig door de telefoon, als antwoord op de supportersvraag van Sanne Hiemstra. Zij wilde weten na een oproep van Ajax Life of de Ajacied het vervelend vindt dat mensen zo ‘zeuren’ dat hij niet in dezelfde vorm steekt als afgelopen seizoen.

Tadic weet wel beter: “Verschillende mensen hebben verschillende meningen. Ik ben nog steeds de meest waardevolle speler in de eredivisie en creëer de meeste kansen. Maar okay, het kan altijd beter. Het belangrijkste is dat je er als speler alles aan doet om met je team te presteren.”

Tadic is was tot de coronacrisis vooral als aangever onwijs belangrijk. Zo creëerde hij 83 kansen uit open spel en dat zijn er liefst 31 meer dan AZ-speler Calvin Stengs, die tweede in dit eredivisie-rijtje staat.

Waarom lijkt het dan allemaal minder? Dat kan twee oorzaken hebben. Tadic scoorde dit seizoen in zijn eerste tien duels in alle competities acht keer. Daarna had hij 32 duels nodig om tot hetzelfde aantal te komen. Daarnaast was hij in Europees verband niet trefzeker, waar hij vorig jaar in de Champions League zes keer scoorde.

Maar de statistieken vertellen dat het in de eredivisie dus prima gaat met onze aanvoerder. Tadic scoorde vorig seizoen weliswaar 28 keer, maar daar zaten elf strafschoppen bij. Dit seizoen benutte hij er drie. Na 25 speelronden heeft hij al één assist meer op zijn naam staan als vorig seizoen na 34 duels.

Ondanks zijn grote waarde ook dit seizoen, komt de Serviër niet in de top van ons Ajacied van het Jaarklassement voor. We vinden hem pas op de elfde plek. Hij sprokkelde slechts 11 punten bij elkaar, waaronder 5 in Ajax' voorlopig laatste eredivisiewedstrijd tegen sc Heerenveen (1-3).

Tadic: “Vorig seizoen was fantastisch. We wonnen de dubbel en grepen net naast de Champions League-finale. Als je dan gaat vergelijken en constateert dat het nu minder is, dan kun je datzelfde verhaal voor elke speler ophouden.”

Wil je het hele verhaal met Tadic lezen? Snappen we! Pak daarvoor magazine Ajax Life 9 er snel bij. Nog geen lid? Sluit je aan bij SV Ajax en ontvang ook tien keer per jaar ons blad.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >