Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tadic hoopt dat Ajax profiteert van uitgespeelde Champions League

Dusan Tadic hoopt dat er een manier kan worden gevonden om de Champions League af te maken. En Tadic staat hierin niet alleen. Ajax hoopt het ook. In feite moet iedere Ajacied dit hopen, als het mogelijk blijkt weer een bal te laten rollen. Wie weet promoveert Ajax dan naar het hoofdtoernooi.

25 april 2020 - 08:31
tadichoopclcar
Als het tegenzit, moet Ajax 'gewoon' weer voorronde spelen. © Pro Shots

De prijs die Ajax aan het gekortwiekte seizoen 2019/2020 overhoudt, is een startbewijs voor de CL. Dat is hartstikke leuk en dik terecht, maar voorlopig kan de club er niets mee en neemt het plaats in de wachtkamer. Waarom? Omdat de eredivisie niet verzekerd is van een direct startbewijs.

Nederland mag pas direct een club inschrijven voor het hoofdtoernooi als de winnaar voortkomt uit een van de grote competities en als diezelfde winnaar zich ook plaatst via de reguliere competitie. Vrijwel altijd is dit het geval, waardoor je er op zich vanuit kon gaan dat Ajax zich plaatste.

Maar ja, toen brak het coronavirus uit en was niets meer normaal. De CL is ergens halverwege de zestiende finales stopgezet en niemand weet hoe het verder moet. Of het wel verder kan. De Uefa is er druk mee en maakt allerlei plannen, maar kan er eind augustus echt een finale gespeeld worden?

Tadic hoopt van wel, zo laat hij via de telefoon weten aan Ajax Life. “Ik denk dat de Uefa alles op alles gaat zetten om het toernooi af te maken. En ik hoop ook dat het toernooi wordt hervat. Niet alleen omdat het goed kan zijn voor Ajax, maar ook voor de ploegen die nog in het toernooi zitten.”

“Als er verder wordt gevoetbald, geef ik Ajax een grote kans om in de hoofdfase te komen. Dan hoeven we geen voorronde te spelen,” stipt Tadic eens te meer aan. De vorige twee keer kreeg Ajax het voor elkaar om zich via de voorronde te kwalificeren, maar zoiets lukt niet ieder jaar...

Sterker nog, als Ajax wordt veroordeeld tot het spelen van voorronde, is het zelfs de vraag of het in actie kan komen. Volgens de oorspronkelijke planning moeten de Ajacieden ergens eind augustus voetballen voor een plekje in het kampioenenbal, maar het verbod op evenementen geldt tot minimaal 1 september.

Tadic: “Die termijn verbaasde me behoorlijk, want het gaat om een lange periode. Ik snap dat het seizoen niet kan worden afgemaakt, maar september? Dat is ver weg. Misschien kijken ze er nog eens naar, misschien wordt het wel vervroegd. Zeker als er op andere plekken wel weer wordt gevoetbald. Maar ja, er staat ook veel geld op het spel.”

Wordt vervolgd...

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >