Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Rutte: 'KNVB moet met juristen checken of trainen in mei mag'

De KNVB wil de eredivisie half juni weer opstarten, onder meer met het inhaalduel FC Utrecht - Ajax om het seizoen vervolgens in lege stadions af te maken. Premier Mark Rutte waarschuwde dinsdagavond echter de teugels niet te snel te laten vieren.

07 april 2020 - 19:44
Lege-Arena-1200
Wat wel zeker is: de JC Arena blijft voorlopig leeg. © Pro Shots

De nationale voetbalbond hoopt dat profclubs half mei de trainingen weer kunnen hervatten, waarna er medio juni een herstart kan volgen. Allemaal aardig en leuk, maar Rutte leek er het zijne van te denken, tijdens zijn wekelijkse perspraatje over de situatie waarin we met z'n allen verkeren.

De maatregelen van het kabinet om de coronacrisis te lijf te gaan, duren tot 28 april en mogelijk langer. Dat kan ook zomaar. Rutte waarschuwde dan ook dat het écht niet zo is dat Nederland na de 28ste weer vol in bedrijf is.

Sterker nog, Rutte stelde bij alle onzekerheden dat één ding klip en klaar is: het teruggaan naar de situatie van vóór de coronacrisis is een zaak van lange adem. Desalniettemin wil de KNVB graag half juni weer beginnen met voetballen zonder publiek, zo was Rutte ook ten gehore gekomen.

“Het voetbal is verboden tot 1 juni. Ik heb gezien dat de KNVB half juni weer wil beginnen zonder publiek. Wij vertellen in de week voor 28 april wat we doen met de maatregelen vanaf die datum. Misschien kunnen we dan ook iets zeggen over dat verbod tot 1 juni, maar ik kan er nu niet op vooruitlopen,” aldus Rutte.

En over het opstarten van trainingen in mei? Rutte wist deze vraag niet stellig te beantwoorden, maar zei er het volgende over: “Dit is echt een risico voor de KNVB en zij zullen zelf met juristen moeten checken of trainen wel of niet mag.”

Rutte sprak meer waarschuwende woorden, om maar aan te geven dat we er allemaal nog lang niet zijn. “Het loket gaat na 28 april echt niet in één keer open. We moeten zoeken naar ‘een nieuw normaal’. De weg terug kan alleen stap voor stap worden afgelegd.”

Stap voor stap dus. Niet te snel willen, zo was de boodschap. Rutte: “Het risico is dat mensen denken dat ze wel weer wat losser met maatregelen kunnen omgaan. Een grotere fout kunnen we bijna niet met elkaar maken. Als we dit niet volhouden, dan doen we alles wat we tot nu toe hebben gedaan teniet.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >