Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

KNVB negeert oproep en wil eredivisie half juni juist hervatten...

De eredivisie ten dode opgeschreven? De lol er vanaf? Nou, niet als het aan de KNVB ligt. De bond is voornemens om de eredivisie half juni weer op te starten, onder meer met het inhaalduel FC Utrecht – Ajax om het seizoen vervolgens in lege stadions af te maken.

07 april 2020 - 17:39
knvbwiljuistdoorcar
De KNVB lijkt met dit voornemen de regie naar zich toe te trekken. © Pro Shots

Als er toestemming volgt van het RIVM hoopt de KNVB dat profclubs half mei de trainingen weer als vanouds kunnen hervatten, waarna er medio juni een herstart kan volgen. Als dit optimisme ook inderdaad werkelijkheid wordt, is het idee om te beginnen met Utrecht-uit. Dit weet het Algemeen Dagblad.

De eerstvolgende complete speelronde wordt vervolgens geprogrammeerd voor 19, 20 en 21 juni, waarna het moet lukken om het volledige seizoen uit te spelen. Dit alles moet dan gebeuren in lege stadions en daarmee toont de KNVB zich doof voor 70 procent van de supporters.

Uit een snelle enquête van het Supporterscollectief Nederland blijkt namelijk dat zeven op de tien supporters de competitie liever definitief gestaakt zien worden als ze toch niet naar binnen mogen. En dan is er nog de oproep van de topclubs Ajax, AZ en PSV waar de KNVB ook niet naar luistert.

Marc Overmars gooide de knuppel in het hoenderhok door de eredivisie dood te verklaren, maar daar gaat de KNVB dus niet in mee. Overmars veroorzaakte veel ophef, al kreeg hij een later rugdekking van AZ en PSV, terwijl Feyenoord op het laatste moment zijn keutel besloot in te trekken.

De houding van de KNVB levert allerlei uiteenlopende vragen op. Wat vinden bijvoorbeeld de clubs hiervan? Kan Ajax na 30 juni blijven beschikken over Hakim Ziyech? Hoe denken de clubs over een korte vakantie waarna direct de voorbereiding op seizoen 2020/2021 moet starten? Houdt Overmars woord en trekt Ajax zich terug uit de eredivisie...?

Er zijn ook nu weer eens veel vragen waarop nog geen antwoord kan worden gegeven. Of het plan van de KNVB überhaupt doorgang kan vinden, wordt op z'n vroegst 21 april duidelijk als politiek Den Haag een beslissing moet nemen over het al dan niet handhaven van de huidige maatregelen.

Deze beslissing gaat gevolgen hebben voor trainingen en wedstrijden, ook al valt een en ander onder de noemer van evenementen. Die zijn momenteel tot 1 juni verboden. Daarmee is ook onduidelijk of er voor 1 juni mag worden getraind, maar de KNVB hoopt dus van wel.

Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >