Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

KNVB hoopt eredivisie nu voor 3 augustus te kunnen afronden

Is dit de gewenste duidelijkheid of slechts een vervolg op de toch al overheersende onzekerheid? De Uefa heeft de deadline van 30 juni laten vallen en is bereid om de nationale competities meer tijd te bieden om het seizoen af te maken. De KNVB rept nu over een nieuwe deadline van 3 augustus.

01 april 2020 - 16:33
knvbzomervoetbalcar
Het blijft vooral gedoe. Veel gedoe. Heel veel gedoe. © Pro Shots

Als gevolg van de pandemie met het coronavirus ligt de voetballerij zo'n beetje wereldwijd op zijn gat, op een enkele obscure competitie na. Niemand weet in feite hoe het nu verder moet, behalve dat er onder aanvoering van de grote competities met de grootste belangen telkens tijd wordt gekocht.

Die investeringen hebben voor nu geleid tot een tijdspad waarbij 3 augustus als uiterste datum wordt aangehouden. Met andere woorden: de KNVB hoopt de eredivisie in de zomermaanden te kunnen afronden en denkt aan half juni voor een herstart. Er gaat voorlopig dus nog nergens een streep doorheen.

Hoe wijs dit besluit blijkt, moet te zijner tijd blijken. Niemand kan precies voorspellen wat de impact zal zijn en blijven van het coronavirus, maar het betaald voetbal wil, moet en zal door. Doorgaan, uitspelen, afronden. Dat is het enige doel op basis waarvan beslissingen worden genomen.

De driekwart afgeronde amateurcompetities zijn al ongeldig verklaard door de voetbalbond, maar dit gebeurt met het betaald voetbal dus niet. Nog niet? Dat zal moeten blijken. De Uefa geeft alle ruimte voor zomervoetbal door allerlei huidige deadlines richting volgend seizoen voorlopig op te schorten.

Er lijken toch nog wat hobbels te nemen. Is er al een oplossing voor het verlengen van aflopende contracten en kunnen Ajax, Chelsea en Hakim Ziyech het eens worden om de spelmaker nog een tijdje extra in Amsterdam te laten voetballen?

Vragen, vragen en we zijn zeer benieuwd naar de antwoorden... Die antwoorden kunnen ook zomaar te ingewikkeld blijken en daarom houdt de voetbalbond ook nog altijd rekening met het scenario dat er geen hervatting volgt. Hierbij valt wel het woord 'schrappen'.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >