Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Huh? Álvarez hoort geruchtje over interesse van Real Madrid

Wij houden normaal gesproken niet zo van geruchten, maar het wordt toch een ander verhaal als een speler er zelf op reageert. Zo kan het gebeuren dat dit artikel gaat over zogenaamde belangstelling van Real Madrid voor Edson Álvarez. Huh?

01 april 2020 - 10:24
realalvarezcar
Álvarez baalt omdat hij na een gemiste kans op 4-5 geen geschiedenis schrijft. © Pro Shots

Er moet nog heel wat gebeuren voordat Álvarez niet als miskoop de boeken ingaat. Dat is niet lullig bedoeld, maar een aankoop van 15 miljoen euro die na driekwart seizoen nog geen basisplaats heeft veroverd en ook gewoon weinig speelt, kun je moeilijk een succes noemen.

Misschien komt het nog en wie weet gelden er verzachtende omstandigheden gezien de moeilijke privésituatie waarin Álvarez verkeerde. Hij moest zijn vriendin en pasgeboren dochtertje een tijdje missen omdat ze niet in de echt verbonden zijn en familiehereniging dan een lastig verhaal wordt in Nederland.

Maar goed, terwijl Álvarez zijn dagen vooral versleet als bankzitter en soms zelfs in geval van nood geen beroep op hem gedaan zag worden, schijnt hij te zijn gescout door Real. Althans, gevraagd om een reactie op dit nieuws zegt de Mexicaan inderdaad zoiets opgevangen te hebben.

“Ik heb inderdaad opgevangen dat Real Madrid mij zou willen hebben, maar als het al waar is, ben ik verder nergens van op de hoogte,” aldus Álvarez tegenover Telemundo. “Ik blijf ondertussen gewoon hard werken, met het bereiken van grote dingen als mijn ultieme doel. Maar ik heb nog veel te leren.”

De 22-jarige Álvarez kan altijd nog opbloeien. Buiten dat, het is gewoon jammer dat hij zijn goede start bij Ajax geen vervolg heeft kunnen geven. Vergeet niet dat zijn treffer begin dit Europese jaar zorgden voor glorie. Zowel tegen Apoel Nicosia (2-0) als OSC Lille (3-0) wist hij het net te vinden.

Het lijkt ons echter onwaarschijnlijk dat dit al voldoende is voor een overgang naar Real Madrid. En al helemaal wanneer Álvarez – zoals gemeld – is bekeken tijdens een of beide ontmoetingen met Valencia, waarin hij beide keren ondermaats speelde.

Nee, om je in de kijker te spelen bij Real moet je minimaal zo goed presteren als Donny van de Beek. En zelfs dat vormt nog geen garantie dat een transfer ook werkelijkheid wordt...

https://twitter.com/TitularesYMas/status/1244807032399593473

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >