Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Halsema houdt vast aan kabinet en zegt nog niks over hervatting competitie

De KNVB sprak onlangs de wens uit om de eredivisie rond half juni weer op te pakken. Dat plan schoot bij velen echter in het verkeerde keelgat. Zo zette de burgemeester van Eindhoven al snel een streep door het voornemen van de voetbalbond. Het was wachten op een reactie uit Amsterdam, maar de woorden van burgemeester Femke Halsema maken ons niet veel wijzer…

11 april 2020 - 11:59
1SG1641
We hoeven op korte termijn niet op een vol stadion te rekenen. © Pro Shots

Een herstart van de eredivisie rond half juni, het klinkt allemaal zo mooi. De realiteit steekt echter heel anders in elkaar, want de KNVB krijgt flink wat weerstand op de plannen voor een zomerse hervatting. De felste uitspraken komen uit Eindhoven, waar burgemeester John Jorritsma zegt geen toestemming te geven voor voetbal in zijn stad, ook niet zonder publiek.

Nu kan Jorritsma net als de KNVB van alles willen, maar hij trekt het breder. De burgemeester van de Lampenstad stelt niet alleen in zijn standpunt te staan. En als één enkele burgemeester al roet in het eten van de KNVB kan gooien door een streep te zetten door de voornemens van de voetbalbond, dan gaan er pas echt problemen ontstaan als er meer partijen zijn die er zo over denken.

Het blijft in Amsterdam en Rotterdam vooralsnog stil als het gaat om een reactie over het hervatten van de competitie in juni. AT5 probeerde middels een kijkersvraag gericht aan Halsema wat duidelijkheid te schaffen, maar de burgemeester van Amsterdam wil op dit moment nog geen uitspraak doen over de plannen van de KNVB.

“We hebben als burgemeesters een landelijke afspraak gemaakt samen met het kabinet om daar op dit moment geen uitspraak over te doen,” zegt Halsema. Jorritsma sprak dus voor zijn beurt, maar dat is niet iets wat we van Halsema hoeven te verwachten. “Eindhoven heeft zijn eigen koers gekozen, maar dat staat haaks op de Amsterdamse traditie om nauw samen te werken met het kabinet en andere gemeenten.”

Halsema houdt zich dus vast aan het kabinet en treedt pas naar buiten als Den Haag rond 21 april met nieuwe maatregelen komt over wat er wel en niet mag. “Het is heel simpel: er mag op dit moment niet worden gevoetbald. Wat er in mei gebeurt, is nu nog onduidelijk. Ik ga niet vooruit lopen op de afspraken die we met het kabinet hebben gemaakt,” sluit Halsema af.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >