Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax waarschuwt voor oplichters die seizoenkaart aanbieden op Marktplaats

Het is ontzettend triest dat we moeten waarschuwen, maar het is helaas wel nodig. Er verschijnen dagelijks advertenties op Marktplaats voor de overname van een seizoenkaart voor volgend seizoen. Dit is echter allemaal onzin en daarom is het goed om jullie hiervan op de hoogte te brengen.

04 april 2020 - 14:20
IngangM1
Er zijn helaas al enkele Ajacieden in de val gelokt... © Ajax Life

Er was het afgelopen seizoen een gigantische vraag naar seizoenkaarten. Er werd volop verlengd en de beschikbare kaarten waren binnen no-time uitverkocht. Zo kon het gebeuren dat de interesselijst voor een seizoenkaart voor 2020/2021 op een gegeven moment bestond uit maar liefst 35.000 Ajacieden.

Het verlengingsproces voor de huidige seizoenkaarten is nog niet in gang gezet en er is tevens nog niks bekend over de verkoop van nieuwe kaarten. Toch verschijnen er dagelijks advertenties op Marktplaats voor de overname van een seizoenkaart voor volgend seizoen. Het gaat hier alleen niet om geldige seizoenkaarten, maar om oplichters…

Op het eerste oog zien de advertenties er best betrouwbaar uit, want de adverteerders spreken van een overname en betaling via Ajax. Dit blijkt echter allemaal complete onzin. De namen van de aanbieders komen helemaal niet voor in de administratie van Ajax en de aangeboden stoelen bestaan niet eens.

Normaal gesproken plaatsen we met opzet geen linkjes naar neppe advertenties op Marktplaats in onze artikelen, want iedere aandacht is te veel. Maar er zijn helaas al enkele Ajacieden in de val gelokt en dus willen we voorkomen dat er meer supporters de dupe worden van deze schandalige praktijken. Hieronder een overzicht van enkele fake-advertenties.

Verder is het goed om te weten dat Ajax de adverteerders hard aanpakt. De club heeft de aanbieders al gerapporteerd aan Marktplaats en is tevens in contact met de politie voor eventuele aangifte.

Kortom, wees dus op je hoede bij het afspeuren van Marktplaats! We snappen heel goed dat je volgend seizoen bij alle wedstrijden van Ajax aanwezig wil zijn, maar de kans is heel groot dat je straks een heleboel geld kwijt bent en ook nog eens wordt opgelicht. Je kunt je geld beter uitgeven aan een los kaartje. Alles beter dan te worden opgelicht…

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >