Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax nog niet onder indruk van inleidende beschietingen rond Onana

Het is een klein wonder dat Andre Onana al vier seizoenen onder de lat staat bij Ajax. Als het aan alles en iedereen in Amsterdam ligt, komt er nog een vijfde seizoen bij. Maar het is de vraag of bijvoorbeeld FC Barcelona hier ook zo over denkt. Het spel is op de wagen.

28 april 2020 - 10:06
onanabarcelonacar
Het wordt nog flink passen, meten en rekenen deze transferzomer. © Pro Shots

Het grappige is dat er nog met enige reserve wordt gevuurd vanuit Catalonië en dat heeft uiteraard alles te maken met de coronacrisis. Ook voor Barcelona groeien de bomen plots niet meer tot in de hemel, terwijl je allerlei verhalen hoort dat de belegen selectie grondig gerenoveerd moet worden.

Barcelona strompelt inderdaad van de ene na de andere interne crisis, maar blijft ondanks alles de aantrekkingskracht van een grote magneet hebben. Ook voor Onana. En dat is logisch. De 24-jarige doelman uit Kameroen maakte er onderdeel uit van de jeugdopleiding en wil vroeg of laat niets liever dan terugkeren.

Is dit al het moment voor die rentree? Wel als het aan Barcelona ligt, dat Onana graag als tweede doelman aan zijn selectie wil toevoegen. Maar niet als het aan Marc Overmars ligt, die zijn keeper graag nog een jaartje in de Johan Cruijff Arena wil houden. Dat is het pokerspel wat nu wordt gespeeld.

De Telegraaf schrijft dat Barcelona zich via Onana's zaakwaarnemer, Albert Botines, bij Ajax heeft gemeld. Er is zelfs een eerste voorstel gedaan, waarbij al direct wat gelikte trucs uit de kast werden gehaald. Zou Ajax iets voelen voor een ruil met gesloten beurzen? Nee!

Barcelona stelde voor om in ruil voor het overnemen van Onana drie spelers af te staan, onder wie de huidige reservekeeper Neto. Neto was afgelopen zomer de opvolger en Jasper Cillessen, die Ajax al eerder verruilde voor een plekje op de bank in Camp Nou. Cillessen volgde afgelopen zomer de omgekeerde route: naar Valencia.

De status van Marc-Andre ter Stegen als eerste keeper staat niet ter discussie, maar de Duitser stelt nogal flinke salariseisen in de onderhandelingen over een nieuw contract. Voor het geval dat kijkt Barcelona nu toch om zijn heen. Het kan zomaar een kwestie worden van allerlei puzzelstukjes die op de juiste plek moeten vallen, alleen zijn er nooit zo gek veel keepers die op hetzelfde moment transfers maken. Verreweg de meeste topclubs lijken door te gaan met hun huidige nummer één.

Aangezien Onana nog tot de zomer van 2022 vastligt in Amsterdam kan Ajax een zeer serieuze transfersom vragen. En het is de vraag of er momenteel zulke bedragen kunnen worden voldaan. Wie weet lukt het op die manier om de Kameroener nog een jaartje te behouden. Dat laatste zou ook voor Onana nog niet zo gek hoeven zijn.

Wellicht is er volgend jaar zomer meer keuze uit clubs zonder tweede viool te hoeven spelen!

https://twitter.com/marcotimmer/status/1255024757055119362

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >