Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Life 9: Oorverdovende stilte

We leven in een rare periode en naast al het coronanieuws is een beetje positieve afleiding best prettig, denken we. Hoewel de competitie op z’n gat ligt, hebben we daarom weer een propvol magazine voor je. Ajax Life 9 verschijnt vrijdag 17 april, exclusief voor leden van SV Ajax.

16 april 2020 - 09:44

Geen gezang vanaf de tribunes van de Johan Cruijff Arena. Nee. In plaats daarvan: stilte. De daverende stilte van een imposante voetbaltempel. Op de cover daarom geen Ajacied maar lege stoeltjes, allen in afwachting van de terugkeer van hun eigenaar.

Natuurlijk besteden we in deze negende editie aandacht aan het coronavirus, maar dat doen we bewust in beperkte mate. Bovendien verandert de actualiteit met de dag en kun je voor het laatste voetbalgerelateerde coronanieuws terecht op deze site of onze andere online kanalen.

Wat we zoal wél hebben? Uiteraard konden leden van SV Ajax weer vragen insturen voor het spelersinterview. We legden ze telefonisch voor aan Dusan Tadic. De aanvoerder nam alle tijd en vertelde hoe hij de afgelopen weken beleefde, welke collega-international niet zou misstaan bij Ajax en hoe hij zijn toekomstige leven als trainer ziet.

Verder dook Menno Pot weer in de onuitputtelijke Ajaxhistorie en fabriceerde een mooie ‘Lijst’. Dit keer eentje van uiterst loyale assistent-trainers. Een mooi namenlijstje die niet alleen begint met Bob Haarms, maar uiteraard ook eindigt met de Goede Beul.

Verder kregen we mooie – niet eerder gepubliceerde – foto’s van Hendrik Kreuger in handen via diens kleinzoon Frank. Die vergeelde afbeeldingen van Ajax’ terreinknecht in het Houten Stadion leverden mooie anekdotes op. "Jack Reynolds wou graag dat mijn vader bij Ajax kwam voetballen, maar dat mocht niet van mijn opa."

Ajax onder 19 zou in de Youth League spelen tegen het Deense Midtjylland. Of dat nog gebeurt, is onduidelijk. Wij besloten terug te keren naar het seizoen 2011/2012 waarin Ajax A1 (toen nog) met verpletterende optredens in Barcelona en Liverpool de finale van de voorloper van de Youth League, de NextGen Series, haalde. Talenten van toen blikken terug.

Twee smaakmakers van bovenstaand seizoen lichten we er extra uit: maatjes Viktor Fischer en Davy Klaassen. De eerste vertrok uiteindelijk met een rotgevoel bij Ajax, de tweede via de voordeur. De eerste zou graag terugkeren naar Amsterdam, de tweede worstelt juist met de vraag wat hij zou doen als Ajax hem terugvraagt. "Of Viktor nog beter had kunnen worden bij Ajax? Ik weet dat hij er echt alles aan heeft gedaan."

Onze man in Brazilië schreef na gesprekken met Braziliaanse kenners een uitgebreid portret over miljoenenaankoop Antony Matheus dos Santos. Wat maakte hem zo bijzonder en populair in eigen land? Uiteraard komt ook de transfervrij overgekomen Giovanni Manson Ribeiro in het stuk aan bod.

Verder lees je onder andere over Liza van der Most, pechvogel van Ajax Vrouwen en momenteel revaliderend van een zware knieblessure. Tot slot haalde David Endt aan de telefoon mooie herinneringen op met ‘Meersche Held’ Rob de Wit.

Dit – en veel meer – lees je in Ajax Life 9.

Wil jij dit magazine ook ontvangen en profiteren van andere voordelen? Sluit je dan aan bij Supportersvereniging Ajax! Ons magazine is niet te koop in de winkel en wordt alleen verstuurd naar leden van Ajax Life en Ajax Jonge Schare

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >