Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Trainingen eerste elftal en Jong Ajax inderdaad gestaakt

Het liefst staan Erik ten Hag en zijn mannen vandaag en de komende periode 'gewoon' op het trainingsveld, maar nee. Niets van dat alles. Gezien de steeds strengere regels op het vlak van volksgezondheid en vervolgens een advies van de KNVB is besloten de training te schrappen.

16 maart 2020 - 09:49
trainingengestaaktcar
De trainingspakken kunnen voorlopig in de kast blijven liggen. © Pro Shots

De wereldwijde uitbraak van het coronavirus heeft er inmiddels voor gezorgd dat de competitie stilligt tot minimaal 6 april. Het zal ook echt niet gebeuren dat we de 7e weer doorgaan alsof er niets is gebeurd. Dit had nog een reden kunnen zijn om in de tussentijd wel te blijven trainen.

De KNVB geeft al aan dat het rekening houdt met een 'extra voorbereiding'. Deze periode wordt – vroeg of laat – ingericht zodat clubs hun selectie fit kunnen krijgen. Als het licht weer op groen gaat, moet werkelijk alles worden opgestart en daar is tijd voor nodig.

De sportparken waar wordt getraind zijn gesloten, evenals de stadions. Daarnaast is het advies gegeven om niet collectief te trainen. Het plan was eerst om slechts trainingen voor jeugd te schrappen, maar even later legden ook het eerste elftal en Jong Ajax zich neer bij de nieuwe instructies.

Hoe het verder moet, weet eigenlijk niemand. Je hoort vooral over de Premier League bijna ieder uur een nieuw scenario om het seizoen wel of niet af te maken, maar het komt erop neer dat we met z'n allen moeten afwachten. In de tussentijd kunnen clubs deeltijd-WW aanvragen voor hun spelers.

Wat dat betreft wordt dinsdag een interessante dag, gezien de videovergadering tussen de Uefa en alle 55 aangesloten bonden. Wie weet wordt er dan iets meer duidelijk over het spelen van het EK, want in feite kan niemand nu al met zekerheid iets zeggen.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >