Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Vaarwel zonder afscheid

Toen was daar minister Ferdinand Grapperhaus met de boodschap dat er tot 1 juni geen bijeenkomsten zijn. Logische maatregelen en dus ook geen voetbal. In het licht van de coronacrisis is dat natuurlijk totaal onbelangrijk, maar het stemt toch ietwat droevig, want wie zagen we voor het laatst in actie voor Ajax...?

24 maart 2020 - 14:35
ziyech-120010
Voor spelers die de club nu verlaten volgt geen staande ovatie in het stadion. © Pro Shots

De KNVB is nu aan zet om te bepalen hoe verder met de eredivisie. Dat er mogelijk geen kampioensschaal wordt uitgereikt zal wel. Wie heeft daar nu behoefte aan? Op deze manier tot kampioen gekroond worden, wil toch vrijwel niemand.

Vooral het besef - zomaar ineens - dat we Hakim Ziyech nooit meer in het shirt van Ajax zien, is toch ietwat gek... En wat gebeurt er met Andre Onana, Donny van de Beek, Nico Tagliafico, Joël Veltman, David Neres en Sergiño Dest? Hoeveel van die spelers hebben ongemerkt hun laatste duel in wit-rood-wit gespeeld?

En wat gaat Klaas Jan Huntelaar doen? Zijn contract loopt 30 juni af en dan kan het zomaar pats boem einde carrière zijn. Totaal roemloos. Hij had vast een afscheid met schaal voor ogen gehad, maar dat lijkt er niet in te zitten. Of plakt hij er nóg een jaar aan vast...? Het is allemaal onzeker.

Het Ajax van volgend seizoen is waarschijnlijk compleet anders dan waar we nu zo ontzettend abrupt mee geëindigd zijn

Normaal gesproken spelen voetballers nog een soort van afscheidswedstrijd. We leven dan met spelers naar de uitgang toe. Er volgt vaak een laatste applaus, zoals voor Lasse Schöne. Hij kon nog geëmotioneerd het uitvak bedanken in Arnhem. De wegen gingen scheiden en het wederzijds vaarwel was daar.

Voor spelers die de club nu verlaten, volgt geen staande ovatie in het stadion. En geen bedankje voor bewezen diensten. Voor al het moois dat vaak samen werd beleefd.

Het Ajax van volgend seizoen is naar alle waarschijnlijkheid een compleet ander Ajax dan waar we nu zo ontzettend abrupt mee geëindigd zijn. Zomaar ineens. Het boek dicht. Klaar. Einde oefening. Geen bedankje en ook geen applaus voor zij die de deur straks achter zich dichttrekken.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >