Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Uefa houdt het na Getafe-uit bij een stevige boete voor Ajax

Zo, daar komt Ajax eventjes goed weg! Het heeft de Uefa behaagd om Ajax slechts een boete op te leggen na misdragingen van het uitvak tijdens het bezoek aan Getafe. Er bestond vrees voor een zware straf bovenop de 2-0-nederlaag, maar het blijft bij 'slechts' een boete van 53.250 euro.

27 maart 2020 - 21:32
boetenagetafecar
Ziyech vroeg zich direct al af of dit nu allemaal wel zo verstandig was... © Pro Shots

Als gevolg van eerdere problemen – althans, in de ogen van de Uefa – tijdens Valencia (0-3) werd er niet alleen een wedstrijd zonder uitpubliek opgelegd, maar bleef ook de voorwaardelijke straf overeind van nog eens een wedstrijd zonder publiek.

Het bekogelen van spelers en gooien van wat stoeltjes tijdens de uitwedstrijd tegen Getafe had zomaar de druppel kunnen vormen die de emmer opnieuw deed overlopen, maar nee. Uefa's wegen zijn soms ondoorgrondelijk, zoals nu.

Als je denkt dat er niets is gebeurd, blijkt er stront aan de knikker. En als je het ergste vreest, blijkt er tot op zekere hoogte niets aan de hand. Let wel, een boete van 53.250 euro wordt natuurlijk niet zomaar opgelegd en daar moet je je best voor doen, maar de goeden hoeven niet te lijden onder de kwaden.

Het is wel de bedoeling dat de kwaden gaan lijden, want Ajax is van plan om de boete door te berekenen aan de daders. De verantwoordelijken zijn door de club in beeld gebracht en kunnen binnenkort een rekening verwachten. Afhankelijk van om hoeveel personen het gaat, is dat een stevige factuur...

Als we volgend seizoen hopelijk met publiek weer Europees voetbal kunnen en mogen spelen – dit vanwege de pandemie van het coronavirus – blijft het wel zaak dat Ajaxsupporters zich gedragen, want er is en blijft sprake van een laatste waarschuwing. Bij vers gedoe kan er alsnog een uitduel zonder publiek volgen, want die wordt nog niet weggestreept van de volle strafkaart.

Voor nu in ieder geval goed nieuws!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >