Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Uefa bereidt crisisoverleg voor met alle 55 betrokken bonden

Hoe moet het nu verder? Dat weet nog niemand. En wanneer we dat wel weten, is ook onduidelijk. Wie weet krijgen we dinsdag 17 maart enkele aanwijzingen. Die dag staat er een video-overleg op de planning tussen de Uefa en alle aangesloten voetbalbonden. Dat zijn er maar liefst 55.

12 maart 2020 - 16:11
overlegbijuefacar
Er staat de komende tijd van alles te gebeuren, onder aanvoering van de Uefa. © Pro Shots

Zo'n beetje alles loopt vast als gevolg van het niet onder controle kunnen houden van de uitbraak van het coronavirus. De gevolgen van dit virus treffen alles en iedereen, dus ook de voetballerij en dat zo'n beetje wereldwijd.

Zwitserland was de eerste die zijn competitie stillegde en vele landen volgden. Op het moment van schrijven staan zo'n beetje alleen in België, Duitsland en Engeland nog wedstrijden op het programma, al kan dit natuurlijk supersnel veranderen.

De donderdagse wedstrijden in de Europa League gaan voor zo ver mogelijk 'gewoon' door, maar op de iets langere termijn kan het niet anders of de boel loopt spaak. Er hebben al diverse spelers positief getest op het coronavirus, onder meer in de Serie A en Bundesliga. En bijvoorbeeld Real Madrid zit in quarantaine.

Het valt zeer moeilijk te voorspellen hoe het nu verder moet, maar er kan wel alvast een klein beetje worden meegedacht. De Uefa lijkt alvast bereid om dit te doen. Er moet ruimte op de speelkalender worden gemaakt voor de nationale competities, terwijl er ook gevolgen zijn voor interlands...

Nog niet eens alle deelnemers aan het EK zijn bekend en het zou zomaar kunnen gebeuren dat het EK wordt uitgesteld naar de zomer van 2021. Er wordt al gemeld dat de Uefa een aankondiging voor na het weekeinde voorbereidt, maar 'na het weekeinde' klinkt nu nog wel erg ver weg.

Om een voorbeeld te geven: nog maar gisteren, woensdag dus, werd aangekondigd dat er geen Brabanders welkom waren in de Johan Cruijff Arena. Dat is amper 24 uur geleden. Sindsdien is besloten om Ajax - FC Twente (15 maart) en de klassieker (22 maart) voor onbepaalde tijd uit te stellen.

Kortom, het kan snel gaan. Heel snel. Er zit niets anders op dan af te wachten en het beste te hopen...

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >