Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag probeert selectie virtueel alsnog te laten samenkomen

Misschien heb je Quincy Promes in actie gezien op een te vol trapveldje, Ryan Babel sprintjes zien trekken in het park en Edson Álvarez thuis zien fietsen zonder vooruit te komen. Het is onderdeel uit van de opdracht om zo fit mogelijk te blijven. Erik ten Hag hoopt nog een stapje verder te gaan.

31 maart 2020 - 10:02
hagcoronacar
Er worden in deze tijden andere dingen gevraagd, ook van Ten Hag. © Pro Shots

De trainer komt zijn dagen wel door. Hij is druk met de finale van het seizoen, zonder vandaag de dag te weten of die eigenlijk wel wordt gespeeld. En hij is bezig met voetbal en het elftal, wat kan er bij Ajax beter dan de afgelopen tijd? Nou, genoeg dus! Hij kijkt zelfs al naar volgend seizoen.

“De mens is een geboren aanpasser,” klinkt het bij Ajax TV uit de mond van Ten Hag. De spelers zijn in bezit van programma's en schema's. “Het is een vreemde tijd voor ons allemaal, sommige spelers zijn ver weg van hun familie en dat baart me zorgen. Je kunt je hier niet op voorbereiden. Dit overkomt ons en dan moet je je weg vinden: hoe ga je hier mee om?”

Als de mens voor een uitdaging staat, wordt hij creatief. Er wordt geprobeerd om het onderlinge contact te herstellen, om een beetje interactie te krijgen zoals je bent gewend op het trainingsveld. Ten Hag: “We dagen elkaar uit met oefeningen en we willen een keer een training doen met alle spelers samen. Bijvoorbeeld fietsen. Dat iedereen inbelt en op die manier samenkomt.”

Toch zal het echte werk uiteindelijk op het veld moeten worden verricht, in aanloop naar een mogelijke hervatting van de eredivisie. “Voetballen doe je samen, maar nu moet het alleen. De spelers missen het echt. Je kunt je technische vaardigheden een beetje op peil houden, net als je conditie, maar de specifieke voetbalbelasting is er nu niet.”

“Je kunt je voetbalconditie niet in je eentje onderhouden. Dat moet je optrainen en daar is een aantal weken voor nodig,” schetst Ten Hag. “Dat geldt voor alle clubs. Die tijd heb je nodig om de teamconditie weer op te bouwen. De spelers hunkeren ernaar, ik merk het aan ze. We moeten er mee omgaan, maar iedereen staat te trappelen. Dat is duidelijk.”

De huidige status quo wordt vanavond door politiek Den Haag waarschijnlijk verlengd tot eind april of begin mei. Dit maakt het uitspelen van de eredivisie temidden van de coronacrisis weer een stukje moeilijker, maar wie weet...

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >