Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag blij met 'rustige' Timber en mentaliteit ploeg

Erik ten Hag zei niet letterlijk dat hij opgelucht was na de 1-3-zege van zijn ploeg op sc Heerenveen, maar koos er vooral voor om zijn jongens te prijzen voor de vechtlust. Over Jurriën Timber was hij ook zeer te spreken.

08 maart 2020 - 09:35
ten-hag-bogarde-reiziger-1200
Dit is een prima 'drie op een rij' hoor! © Pro Shots

“Als je zo met en voor elkaar vecht, dan kun je dingen voor elkaar oplossen,” trapte Ten Hag zijn nabeschouwing af in de perszaal van het Abe Lenstra Stadion. “We maakten de kansen nu ook af, iets wat ons de laatste weken niet lukte. Gelukkig maakten wij nu de eerste goal en daarna worden de ruimtes groter en wordt het allemaal wat makkelijker en scoor je drie keer.”

“Opgelucht? We hebben mentaliteit getoond. Daar ben ik vooral blij mee,” sprak Ten Hag, die aangaf waarom Hakim Ziyech de negentig minuten niet volmaakte. “Hakim heeft al weken last en is op dit moment niet topfit. Waar het kan, daar sparen we hem. Na onze derde treffer was het klaar, dat gaf hij zelf ook aan.”

De oefenmeester koos er in Heerenveen voor om de achttienjarige Timber voor de leeuwen te gooien en die keuze pakte goed uit. Wat was de afweging om een tiener te laten debuteren in de moeilijke fase waarin Ajax nu zit? De jongeling had ook zomaar kunnen verzuipen.

Ten Hag: “Natuurlijk maak je een inschatting. Hem kennende is het een speler die de rust bewaart en dat heeft hij laten zien. Het is prettig dat hij dat zo bewezen heeft. Dus natuurlijk hebben we erover nagedacht, maar je kijkt uiteindelijk toch naar wat het beste is voor het elftal.”

De trainer kwam dus tot de conclusie dat hij Timber beter kon gebruiken dan Perr Schuurs en Edson Álvarez en keek daarbij ook naar de kwaliteiten van Heerenveen. Ten Hag was vooral erg blij met hoe Timber de wedstrijd doorkwam, al was de tank logischerwijs na tachtig minuten leeg. De kramp sloeg er bij beide kuiten vol in.

“Ik vind dat hij het buitengewoon goed heeft gedaan. Natuurlijk zitten er nog wat schoonheidsfoutjes in, waarbij hij positioneel soms nog wat beter kan staan, maar over het algemeen was het een prima prestatie. We kozen voor Timber om twee redenen: Heerenveen heeft veel snelheid voorin en Jurriën is snel. Verder is hij ook heel pro-actief in balbezit."

“Ik heb goed naar de kwaliteiten van Heerenveen gekeken en vervolgens naar wat wij nodig hadden om een resultaat te halen. Timber paste het beste in dat plan. Om heel eerlijk te zijn: de afgelopen weken kregen we een paar tikken en er viel dus ook wel wat te repareren.”

De vraag is wel wat deze zet betekent voor het perspectief van Schuurs en Álvarez. “Niets,” aldus Ten Hag. “Álvarez kwam erin, deed zijn ding en deed dat ook uitstekend. Of het inzetten van Timber voor herhaling vatbaar is? Dat lijkt me zeker wel. Hij heeft zijn potentieel laten zien en heeft het uitstekend gedaan. Maar we bekijken per wedstrijd wat we nodig hebben.”

Wordt dus vervolgd.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >