Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tadic verklaart woedeuitbarsting richting ‘goede jongen’ Dest

Dusan Tadic nam zijn ploeg zaterdag bij de hand door twee belangrijke doelpunten te maken en door medespelers op scherp te zetten. Vooral Sergiño Dest kan daarover meepraten, want die werd flink op zijn plek gezet door zijn aanvoerder…

08 maart 2020 - 09:36
tadic-1200-2
Tadic ging na de 1-3-zege nog wel even met Dest praten. © Pro Shots

De uitwedstrijd in ‘It Hearrenfean’ eindigde in 1-3 en Tadic verscheen dan ook zichtbaar opgelucht voor een praatje bij de media, waaronder Ajax Life. De kalmte was duidelijk teruggekeerd op het gezicht van de captain, maar tijdens de eerste helft spoot het vuur werkelijk uit zijn ogen, toen hij Dest ervan langs gaf.

“Ja, jaaa, ja! Voetbal is emotie,” countert Tadic glimlachend de vragen over het voorval. Wat gebeurde er precies? “Ik heb veel ervaring en probeer mijn ploeg te helpen. Dest stond uit positie. Hij vloog over mij heen en ik was alleen achter.”

“Als ik dan de bal verlies, dan staat er niemand meer achter en heb ik minder afspeelmogelijkheden. Donny stond namelijk ook voor en ik heb had dus geen opties meer en als ik daar de bal verlies, dan kan het zomaar 1-0 voor Heerenveen worden. Dat zei ik tegen hem.”

 Nou ja, ‘zei’… Tadic beet het zijn ploeggenoot met vuurspuwende ogen toe en toen Dest het waagde wat terug te zeggen, beende de Serviër met grote stappen op hem af en ging even voorhoofd tegen voorhoofd staan om duidelijk te maken dat Dest ‘gewoon even moest luisteren’, zoals Ten Hag dat Noa Lang al eens vertelde. Het was een wat opmerkelijk beeld, maar toch hoort het volgens Tadic bij de emotie binnen een wedstrijd.

“In mijn land zijn we gepassioneerd. Het zag er misschien wat heftig uit, maar straks praat ik nog wel even met hem. Dat komt goed. Sergiño is een goede jongen en een hele goede speler. Ik deed het alleen maar om mijn ploeg te helpen.”

“Het stond nog 0-0, ik verlies niet snel de bal, maar als ik ‘m dáár verlies, terwijl iedereen voor mij staat, dan kan dat ons zomaar een tegengoal opleveren vanuit de counter. Zeker met de snelle aanvallers van Heerenveen. Die benutten de ruimte wel.”

Erik ten Hag vond het allemaal wel prima, toen hij naar het voorval werd gevraagd tijdens zijn perspraatje. “Dit past in de fase waarin we zitten. Jonge spelers die het buitengewoon goed doen moeten af en toe gecorrigeerd worden. Dat is ook niet erg. Ze kunnen niet alles weten en dan moeten ze zo’n correctie ook gewoon accepteren. Het is alleen maar goed om elkaar zo nu en dan op scherp te zetten.”

Tadic met een diepe zucht: “Deze overwinning was echt zó hard nodig... Het was moeilijk, maar heel, heel, heel belangrijk.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >