Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tadic over teleurstellende CL-finale: ‘Wij zouden Liverpool hebben verslagen’

Dusan Tadic heeft nog altijd moeite met de uitschakeling in de halve finales van de Champions League van vorig seizoen. Het scheelde slechts enkele seconden of Ajax had ten koste van Tottenham Hotspur in de finale gestaan. De captain is er dan ook van overtuigd dat ze een ongeïnspireerd Liverpool in de eindstrijd hadden verslagen.

07 maart 2020 - 14:38
Copyright-ProShots-2901788
Eén jaar na dit magische moment ziet de wereld er opeens heel anders uit. © Pro Shots

Het is iets meer dan een jaar geleden dat Tadic zijn beste wedstrijd ooit in het shirt van Ajax speelde. De Serviër nam de Ajacieden aan de hand terwijl ze Real Madrid op een magische avond in Bernabéu voetballes gaven. Eén jaar later ziet de wereld er opeens heel anders uit en is het contrast tussen nu en het sprookjesseizoen van vorig jaar immens.

Het is na de uitschakeling in de Europa League dan misschien ook een beetje pijnlijk om terug te kijken op de knappe prestaties van vorig seizoen, maar Tadic zegt interessante dingen over het succesvolle Champions League-avontuur. De aanvoerder stelt namelijk dat als Ajax de finale had gehaald, het ook met de cup met de grote oren had gestaan.

Zo ver kwam het niet, want de ploeg van Erik ten Hag werd in de slotseconden van de halve finales uitgeschakeld door Tottenham. Tadic heeft die tik nog steeds niet helemaal kunnen verwerken. “Ik zou er alles voor doen om die wedstrijd uit mijn geheugen te wissen. Ik ben nog steeds op zoek naar een antwoord op de vraag hoe we in de finale niet hebben kunnen halen,” aldus de aanvaller tegenover het Servische B92.

De eindstrijd ging uiteindelijk dus tussen Tottenham en Liverpool. Volgens Tadic was dat zonder twijfel een van de slechtste finales in de geschiedenis van het voetbal. Maar wat als Ajax de finale had gehaald? “Als wij tegen de Spurs kregen wat we verdienden, hadden we Liverpool verslagen in de finale.”

Dat zijn grote woorden, maar Tadic onderbouwt zijn standpunt door de speelwijzen van beide ploegen aan te halen. “We zouden niet zo slecht hebben gespeeld als Tottenham en veel meer geïnspireerd zijn dan Liverpool. Ons vertrouwen was zo'n kracht dat Liverpool geen adequaat antwoord zou hebben gehad,” concludeert Tadic.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >