Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tadic over initiatief spelersraad: ‘In moeilijke momenten toon je wie je écht bent’

De druk stond er de afgelopen vol op bij Ajax en dus besloot een groepje ervaren spelers dat het zaak was om iets van die druk weg te nemen. Dusan Tadic legt uit hoe het ingelaste teambuildingsuitje tot stand kwam.

09 maart 2020 - 13:22
tadic-blind-1200
De ervaren spelers namen het voortouw richting een stukje extra teambuilding. © Pro Shots

De aanvoerder riep enkele weken geleden al dat het van essentieel belang is dat de groep bij elkaar moest blijven, ook na tegenslagen en teleurstellingen. Van uiteenvallen mag geen sprake zijn. Afspraken moesten worden nagekomen en samen één front vormen is nu super-belangrijk.

Tadic benadrukte dat wederom na de 1-3-zege op Heerenveen: “Je moet samenblijven, dat is het belangrijkste. In periodes waarin alles goed gaat is dat geen probleem. Dan is het makkelijk, maar in moeilijke fases is dat niet zo. Dan moet je er meer aan doen. In Servië zeggen we: In difficult moments you show who you are exactly.”

De aanvoerder sprak de media, waaronder Ajax Life, toe in het Nederlands, maar kiest er bewust voor die laatste zin in het Engels uit te spreken, zodat hij deze extra kracht kan bijzetten.

Het initiatief tot het speciaal ingelaste etentje kwam van de spelers met ervaring, die ook zitting hebben in de spelersraad. Naast Tadic zijn Hakim Ziyech, Klaas Jan Huntelaar, Daley Blind en Joël Veltman onderdeel van die raad. Hoe dan ook, zo’n vijftien selectiespelers genoten in aanloop naar Heerenveen-uit van Oosterse lekkernijen in restaurant Taiko, in het Conservatorium Hotel in Amsterdam.

Tadic: “Wij proberen samen dingen te doen. Ik denk dat het ook echt even belangrijk was. Het is zaak de rust te bewaren. Samen dingen ondernemen is belangrijk. We hebben een heel goed team. Als we doen waar we goed in zijn, dan lukt het ook. We moeten alles geven voor deze ploeg,” aldus de captain, die aangaf dat het tijdens het etentje niet alleen over voetbal ging, maar juist ook over andere zaken.

Ook Donny van de Beek ging tegenover het Algemeen Dagblad in op het spontane uitje. “Ik denk dat het goed was om wat leuks met het team te doen. We hadden heel veel wedstrijden en andere verplichtingen, waardoor het er lang niet van kwam. Het is echter goed dit soort dingen af en toe te doen en donderdag was zo’n moment. Of het per se daardoor komt dan we nu weer winnen? Dat weet ik niet, maar het was heel leuk en gezellig met elkaar.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >