Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Streep door Ajax - FC Twente en klassieker als gevolg van coronavirus

Het kon niet uitblijven en het hoge woord is er eindelijk uit. Er staat voorlopig een streep door al het betaald voetbal. Evenementen met meer dan honderd personen zijn tot en met 31 maart uit den boze. De duels Ajax - FC Twente en de klassieker gaan daarom niet door.

12 maart 2020 - 15:27
Arena-leeg-10001
Het blijft zondag stil rond de ingangen van de Johan Cruijff Arena... © Ajax Life

Het kon niet anders of er zou afgelasting volgen van wedstrijden in de eredivisie. En inderdaad, we hebben er donderdag tot 15.22 uur op moeten wachten, maar toen zegevierde eindelijk het gezonde verstand: het is momenteel niet slim om mensen in een stadion bijeen te laten komen.

Premier Mark Rutte kondigde aan dat alle evenementen in Nederland waar meer dan honderd mensen op afkomen voorlopig zijn verboden, waardoor het betaald voetbal als vanzelf uit het programma wordt gehaald.

De hoop bestaat dat door deze maatregelen de verspreiding van het coronavirus kan worden beperkt. We zijn de fase van indammen voorbij en ook zijn er diverse haarden, waardoor de boel zonder extra maatregelen nu niet meer te beperken is. Het is natuurlijk zeer logisch dat er nu stevige maatregelen worden genomen. De teller staat in Nederland inmiddels op 614 positief geteste mensen en dit kan nog wel eens verder oplopen...

Wat het eerste elftal van Ajax betreft zijn tot dusver twee wedstrijden afgelast. De thuiswedstrijd van zondag tegen Twente (aftrap 14.30 uur) wordt uitgesteld, evenals de klassieker die voor 22 maart op het programma stond. Het is nog te prematuur om uit te leggen hoe het nu verder moet.

Het wachten is op een bericht van de KNVB, terwijl de Uefa al heeft aangekondigd dat het 17 maart een video-overleg inplant met alle aangesloten bonden. Er wordt tijdens dit overleg gesproken over het uitspelen van nationale competities, maar ook internationale toernooien en zelfs het EK 2020.

Het spreekt voor zich dat ook de komende evenementen van de Supportersvereniging Ajax zijn afgelast. Denk hierbij aan de Ajax Kids Tour van 29 maart bij Only Friends in Amsterdam. Ook nemen we contact op met de verschillende winnaars (mascottes, ballenjongens) van prijzen bij Ajax - Twente.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >