Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Promes zegt sorry na buitenspelen met zijn 'quarantaine squad'

Quincy Promes heeft sorry gezegd voor het overtreden van de regels op het gebied van social distancing. De aanvaller van Ajax was dit weekeinde zichtbaar op een filmpje, op basis waarvan je kon opmaken dat hij zijn boekje te buiten ging. Promes snapt nu ook dat het niet zo handig was.

30 maart 2020 - 18:41
promeszegtsorrycar
Promes wil lekker voetballen. Snappen we, maar dit was onhandig. © Pro Shots

Het zijn bijzondere, vreemde en zelfs een beetje rare tijden, waarin we worden gedwongen om een beetje afstand van elkaar te houden. Bij voorkeur minimaal anderhalve meter en anders toch op z'n minst een ontsmet winkelwagentje, puur voor de zekerheid en om geen corona op te lopen.

Het helpt niet mee als een bekende voetballer met een voorbeeldfunctie, onder meer naar de jeugd, anders handelt en zich in gezelschap begeeft van een mannetje of tien in totaal. Dat besef is nu ook bij Promes ingedaald. In navolging van Daishawn Redan van FC Groningen heeft de Ajacied daarom excuses gemaakt.

“Ik wil graag mijn verontschuldigingen aanbieden voor het filmpje waarop ik te zien ben. Ik mis het voetbal, maar achteraf was het niet verstandig om naar buiten te gaan in deze omstandigheden,” luidt het bericht van Promes via Instagram. “Ik wens iedereen sterkte in deze moeilijke tijd.”

Redan voegde aan zijn excuses de belofte toe om een donatie te doen aan een corona-initiatief dat door de aanhang van Groningen is ontwikkeld. Het is niet bekend of Promes een soortgelijke actie onderneemt. Ajax stelde eerder wel al dat het straatvoetballen met Promes besproken zou worden.

https://twitter.com/LarsJesse94/status/1244258625054478336

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >